Hemelwaterafvoer bestellen – Wildkamp

Artikelen verzamelen

 

Een moment geduld alstublieft...

Even geduld a.u.b.

 

dit item wordt toegevoegd aan de winkelwagen

Hemelwaterafvoer

Regenwaterafvoersystemen

Hemelwaterafvoer

In de productgroep hemelwaterafvoer vindt u een compleet assortiment producten voor de afvoer van regenwater.
Een systeem voor de afvoer van regenwater omvat veelal de volgende onderdelen:

dakgoot

Dakgoot

Dakgoten zijn er in verschillende materiaalsoorten, uitvoeringen en maten. Wildkamp levert pvc, polyester en zinken dakgoot. Pvc dakgoten leveren we in mastgoot, bakgoot, tradition en ovation uitvoering. Polyester dakgoot leveren we in bakgoot uitvoering, zinken dakgoot kunnen we in mastgoot en bakgoot uitvoering leveren.
De capaciteit, en hiermee de diameter, van een dakgoot is afhankelijk van het dakoppervlak vanwaar het water afgevoerd dient te worden. De uitvoering (model) is vaak afhankelijk van persoonlijke smaak.

dakgoot accessoires

Dakgoot accessoires

Er zijn diverse accessoires welke ervoor zorgen dat met het regenwater meegevoerd vuil belemmerd wordt de hwa buis in te stromen. Door deze accessoires toe te passen wordt voorkomen dat bladeren en dergelijke het leidingsysteem verstoppen.
Opties hierbij zijn de toepassing van gootdrain, bladvangers of bladscheiders. Bij platte daken worden kiezelbakken voor onder andere dit doeleinde toegepast.

HWA-buis

Hwa buizen (regenpijpen)

Hwa buizen en hulpstukken dienen zoals genoemd voor het transport van het regenwater van de dakgoot naar het te lozen punt. De hwa buizen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, materiaalsoorten, diameters en kleur.

De regenpijpen zijn leverbaar in ronde, vierkante en slanguitvoering (tijdelijke hwa). In de materiaalsoorten pvc en verzinkt. De regenpijpen en hulpstukken zijn in de kleuren grijs, wit en bruin leverbaar.

Regenpijpen worden bevestigd dmv hwa beugels, er zijn verschillende opties om deze aan de muur te bevestigen.

infiltratie units

Opslagtanks, infiltratie units en drainage

Regenwater is gratis en uitstekend te gebruiken voor een aantal doeleinden. Hiervoor kan het regenwater opgeslagen worden in een opslagtank (watertank) waarna het gebruikt kan worden voor beregening, doorspoelen van het toilet, voor de wasmachine etc. Voor de opslag van regenwater kan ook een regenton gebruikt worden.

Infiltratie van regenwater kan worden uitgevoerd met kolken, buizen en infiltratie-units.

Drainage wordt in de regel toegepast om het grondwaterpeil te doen dalen. Zoals bij kruipruimtes, te natte bodemlagen in de tuin etc.

drainage aanleg

Hergebruik regenwater

Voor het efficiënt managen van hemelwater heeft Wildkamp verschillende pakketten samengesteld. Producten waarmee u een duurzame oplossing kan creëren zijn bij elkaar gebracht. Zo kan hemelwater opgevangen en hergebruikt worden, een zogenoemd grijswatersysteem, voor bijvoorbeeld de toiletspoeling, het wassen van de auto of het beregenen van de tuin.

Wildkamp heeft de benodigde opslagtanks, pvc-buizen en pompen in het programma. Als hergebruiken of afvoeren naar het oppervlaktewater niet tot de mogelijkheden behoort, bieden wij ook infiltratiekratten waarmee het regenwater op eigen grond gelijkmatig toegevoegd kan worden aan het grondwater. Voor elke situatie kan berekend worden welke bergingscapaciteit nodig is, maar ook de benodigde sterke in relatie tot de verkeersbelasting of inspectiemogelijkheden.

Meer informatie?

Onze adviseurs staan voor u klaar!
Neem direct en gemakkelijk contact op via de chat voor een (geheel vrijblijvend) advies op maat.
U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0523 - 68 75 10 of een mailtje sturen naar verkoop@wildkamp.nl.