Hwa buizen bestellen – Wildkamp

Artikelen verzamelen

 

Een moment geduld alstublieft...

Even geduld a.u.b.

 

dit item wordt toegevoegd aan de winkelwagen

Hwa buizen & hulpstukken

hwa buis bevestiging
hwa buis
hwa buis hoek
zinken hwa buis boerderij sfeer

Een hwa buis is, mits juist geselecteerd en geplaatst, naast noodzakelijk een sieraad voor uw woning. We leveren ze in verschillende diameters, kleuren, uitvoeringen en in de materiaalsoorten pvc, zink en verzinkt staal. Naast de hwa buis bestaat het assortiment uit diverse hulpstukken en bevestigingsbeugels zodat u altijd een compleet hwa aan kunt leggen.

dakgoot

Uitvoering

Regenpijpen zijn er in verschillende vormen. De vorm van de regenpijp wordt, net als de dakgoot, bepaald op basis van persoonlijke smaak en praktische overwegingen. Wij leveren ook alle benodigde hulpstukken voor regenpijpen.

Berekenen van de diameter van de regenpijp

Voor het berekenen van het aantal en diameter van de regenpijpen kan de volgende vuistregel toegepast worden: "Voor elke m2 dakoppervlak is 1 cm2 hemelwaterafvoer nodig".

Diameter buis Oppervlakte buis
60 mm 28,3 cm2
70 mm 38,5 cm2
80 mm 50,2 cm2
90 mm 63,6 cm2
100 mm 78,5 cm2
125 mm 122,7 cm2
tijdelijk hwa hwa bevestiging

Tijdelijke hwa

Wanneer u de regenpijpen in een later stadium van de bouw plaatst, hebben de gevels geen bescherming tegen regenwater. Men maakt dan vaak gebruik van tijdelijke hwa. Tijdelijke hwa is een soort slang welke aan de gootuitloop gekoppeld wordt en ervoor zorgt dat het water niet langs de gevel stroomt.

Bevestiging

Regenpijpen worden met speciale hwa beugels bevestigd. Wij leveren hier een breed assortiment in, geschikt voor bevestiging in elke gewenste situatie.

Advies nodig?
Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik, via telefoonnummer +31 (0)523 687510, e-mail, chat, filiaal en contactformulier.