Regenwaterinfiltratie bestellen – Wildkamp

Artikelen verzamelen

 

Een moment geduld alstublieft...

Even geduld a.u.b.

 

dit item wordt toegevoegd aan de winkelwagen

Regenwaterinfiltratie

regenwaterinfiltratie sfeervoorbeeld 1
regenwaterinfiltratie sfeervoorbeeld 2
regenwaterinfiltratie sfeervoorbeeld 3
regenwaterinfiltratie sfeervoorbeeld 4

Bent u op zoek naar regenwaterinfiltratie artikelen? Bij Wildkamp vindt u een compleet assortiment. Dit assortiment bestaat uit infiltratiebuizen, putten, kolken, geotextiel en infiltratiekratten. Infiltratie is een continue proces waarbij het regenwater op natuurlijke wijze in de bodem wordt geïnfiltreerd.

regenwaterinfiltratie sfeervoorbeeld 5

Waarom regenwaterinfiltratie?

Regenwaterinfiltratie wordt om meerdere redenen toegepast en in toenemende mate vereist. Dit vanwege de volgende redenen:

  • Verstedelijking zorgt voor een toename van de regenwateroverlast. Dit komt doordat er minder ruimte beschikbaar is voor infiltratie op natuurlijke wijze.
  • Rioolwaterzuiveringen raken overbelast en is hiernaast minder efficiënt en rendabel. Regenwater verstoort het biologische rioolwaterzuiveringsproces. De klimaatverandering heeft extreme regenbuien tot gevolg, wat dit probleem vergroot.
  • Als regenwater onvoldoende ter plekke infiltreert is er geen sprake van een gezonde grondwaterhuishouding, er ontstaat verdroging en verzakking.

Regenwaterinfiltratie is de oplossing voor bovengenoemde problemen!

Capaciteit

De lengte, hoogte en inhoud van het infiltratiesysteem is bepalend voor de capaciteit. De inhoud van de infiltratievoorziening dient voor de berging van het regenwater. Daarnaast is de samenstelling van de bodem een belangrijke factor voor de bepaling van de capaciteit, elke grondsoort heeft zijn eigen doorlaatbaarheid.

Assortiment

Voor elke situatie kan berekend worden welke bergingscapaciteit nodig is, maar ook de benodigde sterkte in relatie tot de verkeersbelasting en inspectiemogelijkheden. Wildkamp heeft diverse hulpstukken om een passende oplossing te vinden.

Advies nodig?
Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik, via telefoonnummer +31 (0)523 687510, e-mail, chat, filiaal en contactformulier.