0
Viega Megapress luchtleidingsystemen

Viega Megapress luchtleidingsystemen

Megapress perskoppelingen van Viega kun je gebruiken om eenvoudig en snel een verbinding te maken tussen stalen buizen en koppelingen in luchtleidingsystemen zonder te lassen of solderen. Deze methode met persverbinding is brandveilig aangezien bij de koude perstechniek geen vlammen of rookgas ontstaat. Viega Megapress is een perssysteem waarmee zelfs dikwandige stalen buisleidingen kunnen worden geperst.

Viega Megapress is gemaakt van ongelegeerd staal (1.0308) met een hoogwaardige zink-nikkel coating beschermd. De zwarte markering geeft aan dat de koppeling niet geschikt is voor drinkwatersystemen. De oranje/zwarte stickers zijn afneembaar om aan te kunnen geven dat de koppeling geperst is. Door de SC-Contur is direct zichtbaar welke verbinding niet goed geperst is na het vullen van de installatie.

De Viega Megapress koppelingen hebben een epdm afdichtingsring en zijn geschikt voor een bedrijfstemperatuur van minimaal -25 °C en maximaal 110 °C voor water, en maximaal 60 °C voor perslucht. De koppelingen zijn niet bestendig tegen koolwaterstof-oplosmiddelen, gechloreerde koolwaterstoffen, terpentine en benzine. Door gebruik te maken van de Pressgun kunnen deze koppelingen ook op de moeilijke toegankelijke plaatsen eenvoudig geperst worden.

Toepassingsgebied Viega Megapress:

  • Industrie- en apparatenbouw.
  • Gesloten koel- en verwarmingsinstallaties.
  • Persluchtinstallaties.
  • Blus- en sprinklerinstallaties (denk aan de vereiste minimale en maximale wanddikte).
  • Installaties voor technische gassen (aanvraag verplicht).
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.