0
Uponor waterleidingsystemen

Uponor waterleidingsystemen

Wildkamp heeft een groot aanbod van Uponor leidingsystemen. Het Uponor leidingsysteem, wat oorspronkelijk uit Finland komt, is inmiddels marktleider in Europa en Zuid-Amerika op het gebied van klimaat- en leidingsystemen. De leidingsystemen van Uponor worden vooral toegepast in de woningbouw en utiliteitsbouw voor drinkwatervoorziening, koelen en verwarmen. Het Wildkamp assortiment bestaat uit o.a. Uponor mantelbuizen, koppelingen, nippels, knieƫn, T-stukken, fittingen en gereedschap.

Uponor systeem

Het Uponor systeem bestaat uit meerdere onderdelen waarmee een complete en professionele installatie gemaakt kan worden. Het systeem voldoet aan de erkende en meest voorkomende keurmerken, zoals KOMO-CV en KIWA-keur.

Uponor meerlagenbuis

De meerlagenbuis van Uponor is geschikt voor meerdere toepassingen als: drinkwater, sanitair, radiatoren, etc. De meerlagenbuis bestaat uit 5 lagen (van binnen naar buiten): PE-RT, hechtfilm, aluminium buis, hechtfilm, PE-RT met tussen de lagen een hechtfilm (zie afbeelding). Deze combinatie zorgt er voor dat de voordelen van kunststof en metalen leidingen gecombineerd worden. De meerlagenbuis is eenvoudig met de hand te buigen, door de aluminium laag drukbestendig en geschikt voor hogere temperaturen.

uponor meerlagenbuis

De voordelen van de Uponor meerlagenbuis:

  • Een geringe uitzetting
  • 100% vormstabiel, zodat de buis niet terug springt in zijn oorspronkelijke stand
  • Flexibiliteit, hierdoor is de buis met de hand te buigen
  • Snelle en eenvoudige montage d.m.v. pas- of schroefkoppelingen

Uponor koppeling

De verschillende diameters van de Uponor leidingsystemen zorgen ook voor veel verschillende koppelingen en fittingen. Wij hebben deze koppelingen bij de leidingsystemen geplaatst. Door middel van de filtering zijn de verschillende koppelingen eenvoudig te vinden.

Uponor perstang

De Uponor perstang wordt gebruikt om de standaard koppelingen te persen op de Uponor buizen. De perstang is verkrijgbaar als handperstang en als persmachine met accu. Een perstang heeft meerdere persbekken zodat elk formaat leidingsysteem op de goede manier afgedicht kan worden.

Uponor toepassingen

Het Uponor systeem is toe te passen op meerdere gebieden. De toepassingsgebieden die het meest voor komen zijn: drinkwater/sanitair, radiatoraansluiting en perslucht. Wij hebben dit opgedeeld in water, gas en gereedschap.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.