0
Downlights

LED downlights

Bespaar op de energiekosten en kies voor LED downlights van Adurolight. Het uitgebreide assortiment LED downlights van Adurolight biedt een oplossing voor iedere situatie. Bekijk hieronder het aanbod of lees verder voor meer informatie over onze lampen. Bespaar nu, vraag direct een vrijblijvende lichtscan aan.

Wat is een LED downlight

LED downlights worden veelal in het plafond geplaatst. Het worden ook wel LED downlight inbouw lampen genoemd. Installatie is vaak eenvoudig door de gestandaardiseerde zaagmaten. LED downlights hebben veelal een hoge lichtopbrengst en kunnen een ruimte dus goed en direct verlichten. Binnen ons assortiment zijn downlights met een stralingshoek van 60°tot 110° te verkrijgen. Daarnaast kan er uiteraard een keuze gemaakt worden tussen verschillende kleurtemperaturen, diameters en vermogens. Meer informatie over de te kiezen downlight? Vraag direct een vrijblijvende lichtscan aan of neem contact met ons op.

Verschillende soorten LED downlights

Het assortiment van Adurolight biedt verschillende LED downlight oplossingen. Hieronder een korte opsomming van de verschillende soorten LED downlights.

 • Classic downlight Agusti
  Kiezen voor traditionele downlights? De klassieke look van de Agusti doet denken aan traditionele downlights. Dit type verlichting wordt veelal toegepast in gangpaden en is ideaal voor ruimtes met hoge plafonds zoals scholen en kantoren.
 • LED classic downlight Beatrice
  De Beatrice heeft ook een klassiek ontwerp en is een ideale vervanger voor bestaande downlights. De lamp is zeer geschikt om toe te passen in showrooms, etalages, gangpaden, scholen, kantoren, winkels.
 • LED classic downlight Celia
  De klassieke Celia is net als de beatrice een ideale vervanger voor bestaande downlights. Deze lamp wordt veelal toegepast in gangpaden, showrooms, etalages, winkels, kantoren en scholen.
 • Slim downlight Adriane
  Deze LED downlight heeft een elegant en slim ontwerp en is makkelijk te installeren. Dankzij de vlakke afwerking aan de zichtzijde gaat de lamp nagenoeg op in het plafond. De downlight geeft een mooi en gelijkmatig indirect lichtbeeld. Deze downlight wordt veelal toegepast in kantoren en winkels met een systeemplafond.
 • Slim Square downlight Ken
  Deze LED downlight is net als de Adriane makkelijk te installeren en gaat, dankzij de vlakke afwerking aan de zichtzijde, nagenoeg in het plafond op. Technisch gezien is de Ken gelijk aan de Adriane, maar heeft deze een vierkante in plaats van ronde vorm. De LED downlight wordt veelal toegepast in kantoren en winkels met een systeemplafond.
De verschillende soorten LED downlight inbouw zijn optioneel dimbaar. De lichtsterkte van de LED downlights is te regelen met behulp van een apart bij te bestellen driver.

Downlights

Voordelen van LED downlights

LED downlights zijn toepasbaar op verschillende plekken. Downlights geven een moderne en sfeervolle uitstraling. Afhankelijk van de toepassing kan er uit verschillende kleurtemperaturen gekozen worden. Bijvoorbeeld warm wit (3000K), koud wit (4000K) en daglicht (6000 K).

Alle voordelen van LED downlights op een rij:

 • Ideaal voor toepassing in showrooms en etalages
 • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten
 • Duurzaam: lange levensduur
 • Besparing op energie en onderhoud

Energiezuinige keuze; LED downlight spots

LED downlights zijn een uitstekende oplossing voor de lange termijn. De downlights hebben vele branduren, waardoor vervanging minder vaak nodig is. Daarnaast bespaar jeop je energiekosten door de energiezuinige LED oplossing. Tot slot zijn LED downlights minder schadelijk voor het milieu. Wil je overstappen op LED verlichting, maar weet je niet welke LED lampen er nodig zijn? Neem contact op met onze LED specialisten, zij helpen je graag verder. Of vraag een gratis lichtscan aan en laat je adviseren over de best passende oplossing voor jouw situatie.

HCL LED Downlight

Licht heeft invloed op ons als mens, zo heeft het onder andere invloed op de concentratie, motivatie, gezondheid en productiviteit.

Human Centric Lighting (HCL) is afgestemd op het bioritme van de mens. Zowel de kleurtemperatuur als de lichtintensiteit verandert automatisch gedurende de dag, hierdoor wordt het natuurlijk daglicht gedurende de dag gesimuleerd.
HCL LED downlight

UGR

Het toepassen van de juiste verlichting is van grote invloed op de productiviteit en functioneren van de mens. Het licht moet helder genoeg zijn om werkzaamheden goed uit te voeren, maar mag niet zorgen voor schittering of verblinding.

De UGR-waarde (Unified Glare Rating) geeft de mate van verblinding aan. Hoe lager de waarde, hoe minder lichthinder ervaren wordt. 

Een overzicht:

 • Gang <28
 • Bedrijfshal <25
 • Trap en lift <25
 • Kantoor <19
 • Tekenkamer <16

Non flicker

Flicker is een verschijnsel waarbij de verlichting gaat flikkeren. Dit ontstaat door kleine variaties in de spanning. Flickering kan door mensen als zeer onaangenaam ervaren worden. Zo kunnen o.a. hoofdpijn, vermoeidheidsverschijnselen en concentratieverlies ontstaan. Dit verschilt overigens per mens, de een is er gevoeliger voor dan de ander. Bij non-flicker panelen speelt dit verschijnsel niet.

Vragen over LED downlights? Onze LED specialisten helpen graag, neem nu contact op!

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.