0
LED drivers

LED drivers

Voor het aansluiten van LED verlichting op het lichtnet is een driver nodig. Het vermogen van de toe te passen driver is afhankelijk van het vermogen van de aan te sluiten LED verlichting. Het type driver is afhankelijk voor de gewenste soort besturing van de LED verlichting.

Soorten drivers

Dimbare driver

Met een dimbare driver is het mogelijk om LED verlichting te dimmen. Om verlichting te kunnen dimmen is naast de dimbare driver ook een LED dimmer nodig.

Smart drivers

Met een Smart driver kan LED verlichting “Smart” gemaakt worden. Met een Smart driver i.c.m. een bridge en de AduroSmart ERIA app kan de LED verlichting gedimd worden, timers worden ingesteld en de lampen worden bediend door middel van sensoren, scenes enz.

DALI drivers

Een DALI driver werkt volgens het DALI protocol. Hiermee zijn meerdere lampen in 1x te besturen, dit wordt met name toegepast in lichtmanagent systemen.

DALI staat voor Digital Addressing Lighting Interface en is een merk onafhankelijke standaard voor verlichtingsbesturing in gebouwen. DALI is met name zeer geschikt in kantoren, bedrijfshallen, winkels, restaurants of hotels.

De DALI dimmers worden gestuurd met DALI schakelmaterialen, zoals dimmers en sensoren. Door de intelligente sturing is maximale energiebesparing te realiseren middels daglichtregeling, aanwezigheidsdetectie, automatische tijdsturingen, lokale en centrale bediening.

Driver met batterij/accu

Deze driver is voorzien van een NI-MH batterij en hiermee erg geschikt om van bestaande LED verlichting noodverlichting te maken. Als de netspanning wegvalt zal de driver i.c.m. de accu de LED verlichting laten branden.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.