0
LED panelen

LED panelen

LED panelen zijn er in allerlei soorten en maten. In ons assortiment hebben we LED panelen van het merk Adurolight. Bekijk hieronder het aanbod of lees verder voor meer informatie over LED panelen. Liever direct persoonlijk advies? Onze LED specialisten helpen graag bij het maken van de juiste keuze.

Wat is een LED paneel?LED paneel

Een LED paneel bestaat uit een plaat (paneel) en meerdere leds. Samen vormen ze een ‘armatuur’. LED panelen zijn vaak slechts enkele centimeters dik en daardoor toepasbaar in veel situaties. Veelal is een LED paneel vierkant, maar ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld een rechthoekige vorm.

Toepassingen LED verlichtingToepassingen LED panelen

LED paneel verlichting wordt toegepast als indoor verlichting, bijvoorbeeld in kantoren. Ook in gebouwen waar bijvoorbeeld nog de ouderwetse TL verlichting wordt toegepast, kan LED paneel verlichting uitkomst bieden. Denk aan scholen, musea en ziekenhuizen. De panelen kunnen worden geplaatst in systeemplafonds, maar ook kunnen ze d.m.v. ophangkabels hangend bevestigd worden.

LED paneel verlichting kent vele voordelen. Veel bedrijven kiezen dan ook voor dit type verlichting. Het gelijkmatige licht draagt bij aan de productiviteit en het welzijn van de medewerkers. De juiste LED verlichting heeft een positieve invloed op onder andere de concentratie en prestaties van de medewerkers.

Kiezen voor LED: een goede investering

Wanneer je kiest voor LED panelen kies je voor een energiezuinige oplossing. Je bespaart flink op je energielasten en daarnaast is LED verlichting goed voor het milieu. Kantoren zijn dan ook verplicht gesteld door de overheid vanaf 2023 over te zijn gestapt op LED. De investering is bovendien duurzaam: LED panelen gaan vele malen langer mee dan conventionele verlichting, zoals tl buizen.

Alle voordelen van LED panelen op een rij

 • Duurzaam: lange levensduur.
 • De investering betaalt zich snel terug door besparing op energie en onderhoud.
 • Positieve invloed op concentratie en productiviteit medewerkers.
 • Geen last van knipperende lampen.
 • Veilig: geen schadelijke stoffen, geen warme lampen, stevig en schokbestendig.
 • Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.
 • Toepasbaar in allerlei (indoor) situaties.
 • Gelijkmatig licht door het gehele pand of gebouw.
Ontvang een vrijblijvend besparingsplan!

Toepassingen LED panelenVan conventionele verlichting naar LED paneel verlichting

Het vervangen van conventionele verlichting door LED verlichting is eenvoudig doordat het perfect past in een systeemplafond. Geen systeemplafond? Geen probleem, ook dan kun je LED panelen (laten) plaatsen. De panelen kunnen worden geplaatst in systeemplafonds, maar ook kunnen ze d.m.v. ophangkabels hangend bevestigd worden. 

HCL LED paneelHuman Centric Lighting

Licht heeft invloed op ons als mens, zo heeft het onder andere invloed op de concentratie, motivatie, gezondheid en productiviteit.
Human Centric Lighting (HCL) is afgestemd op het bioritme van de mens. Zowel de kleurtemperatuur als de lichtintensiteit verandert automatisch gedurende de dag, hierdoor wordt het natuurlijk daglicht gedurende de dag gesimuleerd.

UGR

Het toepassen van de juiste verlichting is van grote invloed op de productiviteit en functioneren van de mens. Het licht moet helder genoeg zijn om werkzaamheden goed uit te voeren, maar mag niet zorgen voor schittering of verblinding.

De UGR-waarde (Unified Glare Rating) geeft de mate van verblinding aan. Hoe lager de waarde, hoe minder lichthinder je ervaart.

Een overzicht:
 • Gang <28
 • Bedrijfshal <25
 • Trap en lift <25
 • Kantoor <19
 • Tekenkamer <16

Non flicker

Flicker is een verschijnsel waarbij de verlichting gaat flikkeren. Dit ontstaat door kleine variaties in de spanning. Flickering kan door mensen als zeer onaangenaam ervaren worden. Zo kunnen o.a. hoofdpijn vermoeidheidsverschijnselen en concentratieverlies ontstaan. Dit verschilt overigens per mens, de een is er gevoeliger voor dan de ander.
Bij non-flicker panelen speelt dit verschijnsel niet.

Ons assortiment LED panelen

Onze LED panelen zijn verkrijgbaar in diverse varianten. De panelen uit onze Quality Line zijn van goede kwaliteit, prima vervangers voor conventionele verlichting. Wil je liever premium kwaliteit, dan raden we onze Premium Quality Line aan. Deze panelen zijn voorzien van non flicker en hebben een langere levensduur. De Premium Quality Line panelen kunnen dimbaar gemaakt worden d.m.v. een dimbare driver. Zo kun je de verlichting eenvoudig aanpassen aan jouw wensen. In ons assortiment vind je diverse vormen, afmetingen en kleuren. Weet je niet precies welke LED panelen het beste zijn in jouw situatie? Laat je dan adviseren door onze experts!

Vraag gratis een lichtscan aan!
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.