0
Kiezelbakken & stadsuitlopen

Kiezelbakken, stadsuitlopen & bladvangers

Bij een plat dak is er geen natuurlijke afvoer van regenwater, zoals dat bij hellende daken is. Bij Wildkamp vindt je alle benodigdheden om regenwater af te voeren van een plat dak. Zo vind je in het assortiment kiezelbakken, stadsuitlopen, dakgoten, regenpijpen, bladvangers enz.

Hwa plat dak aanleggen

Hemelwaterafvoer van een plat dak is noodzakelijk. Als er namelijk water op het dak blijft staan kan dit behoorlijke schade aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan rottingen of groeien van mos en algen, door het gewicht kan het dak zelfs doorzakken. Daarom is het zeer belangrijk om regenwater van een plat dak op een juiste manier af te voeren.

Bij Wildkamp vind je alle benodigdheden voor een juiste hemelwaterafvoer van een plat dak.

Vuistregel voor hemelwaterafvoer bepalen

De vuistregel om hemelwater goed af te voeren is de cm²/m²- regel. Dit betekent dat je per vierkante meter dak een opening van een vierkante centimeter in je hemelwaterafvoer moet hebben.

Benodigdheden hemelwaterafvoer plat dak

Een goed functionerende hemelwaterafvoer voor een plat dak vereist verschillende benodigdheden, waaronder een kiezelbak, stadsuitloop, bladvanger, hwa buizen en hwa beugels.

Kiezelbakken

Een kiezelbak zorgt voor een effectieve en betrouwbare afvoer van regenwater, waardoor schade aan het gebouw wordt voorkomen en het regenwater op een gecontroleerde manier wordt afgevoerd.

De kiezelbakken zijn leverbaar in verschillende materialen
  • Aluminium.
  • Lood.
  • Epdm.

Stadsuitlopen

Een stadsuitloop is een verbindingsstuk tussen het dak en de hwa buis, ook wel regenpijp genoemd. De stadsuitloop wordt over de uitloop van de kiezelbak geschoven. Aan de andere zijde kun je de stadsuitloop aansluiten op de regenpijp.

De stadsuitlopen zijn leverbaar in verschillende materialen
  • Pvc.
  • Zink.

Bladvangers

Om te voorkomen dat de regenpijp of stadsuitloop verstopt raakt met bladeren of ander vuil, is het verstandig om een kiezelbak te voorzien van een bladvanger.

Hwa buizen en hulpstukken

Een hwa buis, ook wel regenpijp genoemd, wordt gebruikt om hemelwater af te voeren. De hwa buis wordt om de uitloop van de stadsuitloop geschoven.

Meer informatie over hwa buizen en hulpstukken

Hwa beugels

Hwa beugels, ook wel regenpijpbeugels genoemd, worden gebruikt om een hwa buis aan muur of gevel te bevestigen. De beugels zijn leverbaar in verschillende materialen en kleuren.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.