0
Terugstroombeveiligingen

Terugstroombeveiligingen

De revolutionaire, gepatenteerde en gecertificeerde WaStop terugstroombeveiliging is een veelzijdige terugslagklep die uw bedrijf en woning beschermt tegen terugstroming uit leidingen van vloeistoffen, gassen, geuren, insecten en kleine dieren. Deze terugslagkleppen kunnen binnen enkele minuten worden geïnstalleerd in een leiding of een put, en kan zowel als inlaat als uitlaat ingezet worden. WaStop terugstroombeveiligingen kunnen alle gevallen van terugstroming voorkomen.


terugslagklep werkingHoe werkt het?

Stroming in de normale richting zorgt voor een opbouw van de druk tegen het membraan dat zorgt dat het membraan geopend wordt, precies genoeg om de stroom ongehinderd te laten passeren. Als de stroming wordt omgekeerd, wordt het membraan gevuld met water of gas en werkt dan als een afsluiter die de terugstroom volledig blokkeert. WaStop terugslagkleppen kunnen worden uitgevoerd om tegendrukken tot 8 meter te doorstaan.

Toepassingsgebieden WaStop terugslagkleppen


Ondergelopen kelders en souterrains
Het installeren van een WaStop terugslagklep zal een kelder of souterrain van een gebouw beschermen tegen overstroming. De kosten van installatie blijven tot een minimum beperkt omdat het in het bestaande leidingsysteem gemonteerd kan worden.

Geurstopper
In vele gevallen kan het ontsnappen van nare geuren of agressieve gassen uit een riolering tot ongemak en problemen leiden. Ontsnapping kan worden voorkomen of worden omgeleid naar minder gevoelige plaatsen door de installatie van een WaStop terugslagklep.

Afval-, oppervlakte en getijdenwater
WaStop beschermt afval- en stormwaterleidingen tegen verhoogde waterniveaus in rivieren, meren, havens en overstroomgebieden. Tevens worden de leidingen afgesloten voor insecten en kleine (knaag)dieren.

Noodopvang en overstort
Het terugdringen van (zout) water in het afwatersysteem vanaf plekken van noodopvang of overstort kan vervelende gevolgen hebben. Ook op deze plekken hebben wereldwijd WaStop terugslagkleppen, tot zelfs meer dan DN1500, hun functionaliteit en betrouwbaarheid bewezen.

Voordelen WaStop terugstroombeveiligingen

 • Multifunctioneel
  Stopt vloeistoffen, gassen, geuren, insecten en kleine dieren.
 • Flexibele montagemogelijkheden
  Horizontaal, verticaal en onder een hoek te monteren.
 • Goedkoop in installatie
  Zeer gemakkelijk en binnen enkele minuten te installeren.
 • Goedkoop in onderhoud
  Vrijwel onderhoudsvrij, zelfreinigend, debietregelend, spoelend, lage levenscycluskosten.
 • Duurzaam
  Extreem laag drukverlies, Geen bewegende of mechanische delen, hoogwaardige materialen.

Enkele praktijkvoorbeelden

terugslagkleppen tegen overstromingenHaven van Halmstad
De haven van Halmstad werd geteisterd door een storm in de nacht van 8 op 9 januari 2005. Tijdens de storm werden grote hoeveelheden water teruggeduwd in het rioleringssysteem. Daardoor overstroomde een grote parkeerplaats vol met geïmporteerde auto's. Alle auto's op de parkeerplaats, enkele honderden, werden verwoest door het zoute stormwater. Om deze gebeurtenis in de toekomst te voorkomen is een 1000 mm WaStop terugslagklep in het riool geïnstalleerd.

terugslagkleppen tegen overstromingenHaven van Harwich Anglian Water is een van de toonaangevende leveranciers van water- en afval-waterdiensten in Europa en bedient de behoeften van meer dan 6 miljoen industriële, commerciële en huishoudelijke afnemers. Aggressief water van de getijden, slib en slecht onderhoud hadden tot gevolg dat de bestaande klep niet goed functioneerde met als resultaat grote overstromingen in het gebied. Een WaStop terugstroombeveiliging bood de oplossing: de bestaande klep werd vervangen door een WaStop 600 mm terugslagklep. Vanwege de getijden moest de complete vervanging binnen enkele uren plaatsvinden. Er waren geen problemen met de installatie en de meeste tijd werd ingenomen door het verwijderen van de bestaande klep, het ontwateren en het verwijderen van de slib. Aannemer Claret Civil Engineering vond de installatie eenvoudig en zeer kostenefficiënt.

terugslagkleppen tegen stankoverlastStankoverlast in Oslo De straat Torggatta in Oslo had een langdurig en permanent probleem met stank uit de riolering die dat straat bereikte. Om dit probleem te stoppen zijn 52 stuks WaStop 100 mm terugslagkleppen geïnstalleerd. Deze terugslagkleppen beschermen tegenwoordig de kabelkanalen tegen water tijdens hevige neerslag en de geur wordt onder het straatniveau gehouden. De stank wordt door zowel de winkeliers als de gemeenteraad van Oslo niet gemist!
Wildkamp maakt gebruik van cookies