0

Warmtapwaterketels

Op zoek naar een cv ketel en/of een warmtapwaterinstallatie voor een sportcomplex, hotel, zwembad, bed & breakfast, camping of een andere toepassing?

Voor zowel verwarming als warmtapwater heeft Wildkamp ervaring, expertise en oplossingen op maat. Ook in grotere vermogens van 35 kW tot 1000 kW.

Warmtapwaterinstallatie en Centrale Verwarming gescheiden

De meeste bestaande installaties maken nog warmtapwater met cv-combiketel(s). Wij doen dat anders. In nagenoeg alle gevallen (met name in vermogens boven de 35 kW) is het economisch rendabeler en biedt het meer comfort om een cv ketel én een aparte warmtapwaterinstallatie te plaatsen.
Het warmtapwater wordt in onze situatie niet opgewarmd met cv-combiketels maar met een aparte direct gestookte HR warmtapwaterketel met buffertank. Voordeel is een hoger rendement doordat er geen extra wisselaar nodig is.
Warmwater tapketel sfeerWij leveren gescheiden systemen voor cv- en warmtapwater. Dit is rendabeler omdat:
 • De aparte cv ketel in onze situatie enkel gebruikt wordt voor het verwarmen van cv water. In deze situatie heeft de cv ketel het hoogste rendement omdat deze werkt bij de lagere temperaturen wat voor cv nodig is.
 • Voordeel is dat de cv ketel in de zomer niet steeds aanslaat om tapwater op temperatuur te houden, bij een tapwatertemperatuur waarbij de ketel een lager rendement heeft.
 • De warmtapwaterketel heeft een groot vermogen waarbij een relatief klein voorraadvat voldoende is.
 • De warmtapwaterketel is voorzien van een rvs wisselaar en maakt rechtstreeks warm water. Bij toepassing van een cv ketel voor warmtapwater moet, zoals genoemd, bij vermogen boven 35 kW verplicht een extra wisselaar toegepast worden voor scheiding van cv- en tapwater. Wat extra verlies, en hiermee een lager rendement, tot gevolg heeft.

Het ontwerp van de warmtapwaterinstallatie

Voor de selectie van de juiste warmtapwaterinstallatie zijn een aantal gegevens van belang zoals:
 • Aantal douches en type douchekop
 • Gelijktijdigheid en piekbelasting (hoelang aaneensluitend en type voorziening. Bijvoorbeeld bij een hotel voor toeristen is de doucheperiode over meer tijd uitgesmeerd dan bij een hotel met zakelijke klanten).

Onze warmtapwaterinstallaties zorgen voor een hoog comfort en economisch voordeel doordat ze gebruik maken van onze unieke techniek, welke gepatenteerd is.
warmwater tapketel sfeer

Hoog comfort

Het hoge comfort wordt gerealiseerd door het hoge vermogen van de ketel en type opbouw van de installatie. Bij watervraag treden er geen grote temperatuurschommelingen op door de speciale gepatenteerde voorraadvattechniek. Door de speciale constructie van het vat treden er wervelingen op in het vat waardoor het water constante temperatuur heeft. Nooit meer een koude douche.

Economisch voordeel en minder belasting voor milieu

Het economische voordeel wordt behaald doordat er geen groot voorraadvat continu op temperatuur gehouden hoeft te worden, een kleine buffertank is voldoende. De tapwaterketel(s) springt, indien nodig, direct bij.

Levensduur en onderhoudskosten

De rvs warmtewisselaar werkt op een lagere temperatuur dan de aluminium wisselaar die vaak voor gecombineerde systemen wordt toegepast. Zowel de hogere corrosiebestendigheid van het rvs als de minder zware belasting zijn gunstig voor de levensduur, het onderhoud, en hiermee de kosten.

Aandachtspunten

Gastoevoer
Er dient voldoende gastoevoer aanwezig te zijn of voorzien te worden. De systemen zijn toepasbaar voor aardgas G25.3 en propaangas G31.

Watertoevoer
De watertoevoer dient te voldoen aan de watervraag. Mocht de waterleiding dit niet aankunnen zal er een groter voorraadvat geplaatst moeten worden.

Cv ketel

Onze cv ketels hebben een hoog rendement (HR 107) wat niet vanzelfsprekend is bij cv ketels met hoge vermogens.

Onze HR cv ketels hebben een hoog (seizoens)rendement doordat ze niet onnodig tapwater verwarmen. De onderhoudskosten zijn laag door toepassing van een rvs warmtewisselaar i.p.v. de aluminium wisselaars die meestal in standaard cv ketels worden toegepast. De ketels onderscheiden zich door de standaard voorzieningen die ze hebben zoals:
 • Cascaderegelaar (om meerdere ketels als één ketel aan te sturen).
 • Pomp
 • 0-10 V aansturing
 • OpenTherm
 • Communicatie met Gebouw Beheer Systemen

Hoge tot zeer hoge vermogens

Om te voldoen aan elke warmtevraag leveren wij complete cascadepakketten waarbij meerdere ketels in cascade geplaatst kunnen worden. Vermogens van 60 kW tot 1000 kW zijn daarbij leverbaar op een zeer klein oppervlakte.

warmwater tapketel sfeer

Samengevat

Voor camping, bed & breakfast, appartementencomplex, hotel en sportcomplex hebben wij een passende verwarmings-oplossing en bieden wij hoog comfort voor de klanten, dit in combinatie met een HR warm tapwaterinstallatie.

Hiermee creëren we een optimale situatie voor de gebruiker, de portemonnee, en het milieu.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.