0
Magnum Foil systeem

MAGNUM Foil systeem

MAGNUM Foil is een elektrisch vloerverwarmingssyteem welke gebruikt wordt onder zwevende hout-, parket- en laminaatvloeren. Ook wel ‘droge’ vloeren genoemd. Het systeem kan alleen toegepast worden als bijverwarming. De vloerverwarmingsfolie is slechts 0,3 mm dik. Bediening vindt plaats door een digitale thermostaat met klokfunctie, in combinatie met een vloersensor. Het systeem houdt rekening met de opwarmtijd, hierdoor heeft de vloer de juiste temperatuur op het gewenste moment. De vloerverwarmingsfolie wordt op de bijbehorende isolatieplaten geplaatst, deze zorgen voor extra isolatie en hebben een geluiddempende werking.

MAGNUM Foil is eenvoudig op maat te maken.
Denk aan de volgende aandachtspunten:
  • Op de verwarmingsfolie dient een dampwerende folie (0,1 mm) aangebracht te worden alvorens de (houten) vloerdelen worden geplaatst.
  • De verwarmingsfolie mag NIET geplaatst worden onder vaste meubelen zoals (keuken)kasten, wasmachines etc. om oververhitting oververhitting en/of beschadiging te voorkomen.
  • De maximale elektrische stroom per folie element is 5 Ampère (is max. 15 strekkende meter folie bij 120 W/m²).
  • De bijgeleverde thermostaat kan maximaal 16A schakelen. Bij grotere geïnstalleerde vermogens welke via één thermostaat geregeld dienen te worden dient schakeling via een relais te geschieden.
  • De vloertemperatuur wordt geregeld via de thermostaat, die via een vloersensor de vloertemperatuur op een maximum temperatuur begrenst van 28°C.
  • De verwarmingsfolies dienen aangesloten te worden met dubbel geïsoleerde bijgeleverde voedingsdraad. Bevestigen van de connector aan de folie: zorg er voor dat de connector goed stevig aan de voedingsdraad is geklemd. Knijp de connector altijd 2 maal (boven- en onderzijde). Attentie: Bij een enkele voedingsdraad (laatste connectie) altijd de kerndraad dubbelvouwen!
  • De aansluiting van de verwarmingsfolie mag alleen geschieden met de bijgeleverde zwarte isolatietape.
  • De parket-, laminaat- of houten vloerdelen dienen een minimale dikte van 5 mm en een maximale dikte van 22 mm te hebben. Neem bij afwijkende diktes contact met ons op voor advies.
  • Dikke vloerkleden of andere isolerende materialen mogen niet op het verwarmde gedeelte van de vloer geplaatst worden.
  • De thermostaat dient niet in direct zonlicht geplaatst te worden. Plaats de thermostaat indien mogelijk zo dicht mogelijk bij de te verwarmen vloer. Voor optimaal gebruiksgemak kan de thermostaat het beste op ca 1,5 meter hoogte worden bevestigd.
Bevestigen van bedrading aan de connector:
  • Klem de connector vast m.b.v. de drukverdeelkrimptang. Let op; Bij een enkele voedingsdraad (1e connectie) altijd de kerndraad dubbelvouwen! Knijp altijd aan beide zijden (boven en onder) van de connector de bedrading vast.
  • Controleer of de bedrading goed contact maakt en goed vast zit aan de connector. Zorg er tevens voor dat de voedingsdraden lang genoeg zijn.
Bevestigen van de connector aan de folie:
  • Plaats de connector over de koperen geleider op de verwarmingsfolie. Knijp de connector met de hand dicht. Knijp vervolgens de connector vast met behulp van de drukverdeelkrimptang. Houd deze onder een hoek van 45° t.o.v. beide kanten.
  • Verbind de verwarmingsfolies parallel met de voedingskabels.
  • Isoleer de krimpconnectors. Plak isolatietape aan beide zijdes over de krimpconnectors. Let op: De tape moet minimaal 5 mm over het uiteinde van de krimpconnector bevestigd worden!
Op maat maken
Vastzetten
Connectors aanbrengen
Folie aansluiten
Folies verbinden
Folies verbinden
Folies verbinden
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.