0
Case | Duurzaam bouwen Proyeco

Case | Duurzaam bouwen met minimale impact op het milieu

Proyeco geeft een nieuwe definitie aan duurzaam wonen. Woningen moeten volgens Proyeco niet alleen esthetisch aantrekkelijk en comfortabel zijn, maar ook een minimale impact op het milieu hebben. De Proyeco stijl laat zich dan ook het beste omschrijven als duurzaam en energieneutraal.

Waterrijk Zwembadtechniek “We willen een positieve verandering teweegbrengen in de manier waarop mensen denken over wonen en duurzaamheid. We dragen daaraan bij door bewuste keuzes te maken in materialen en producten ”, legt Jan Drent, directeur Proyeco uit.

Project Villapark Akenveen

Op villapark Akenveen realiseert Proyeco B.V. uit Groningen 47 energieneutrale vakantievilla's. Wildkamp Groningen levert hiervoor materialen als de ventilatie, vloerverwarming, elektra, hemelwaterafvoer en alle benodigdheden voor lucht en waterinstallaties. “We halen alles op het gebied van installatie voor lucht, water en elektra bij Wildkamp Groningen. Het is handig dat alles onder één dak zit, dit scheelt veel tijd.” Ook de snelheid en flexibiliteit van levering vindt Jan een voordeel. “In de bouwwereld komt het vaak voor dat je iets snel nodig hebt omdat het project anders vertraging oploopt. Als ik ‘s middags iets bestel dan ligt het de volgende dag om 07.00 uur klaar. Of, bij grotere bestellingen, wordt het bezorgd op locatie van het project.” 

Mastgoten van Nicoll Techtan

Voor de hemelwaterafvoer gebruikt Proyeco de mastgoten van Nicoll Techtan. Deze zijn kleurvast en UV-bestendig en dus onderhoudsvrij, met een lange levensduur. Dit past in het plaatje wat Proyeco voor ogen heeft om de woning zo duurzaam mogelijk te bouwen. Vestigingsmanager Harry Kuizenga van Wildkamp Groningen is met een leverancier op locatie geweest om te kijken wat nodig was. “De Techtan mastgoten waren precies het type, kleur en uitvoering die passen bij het ontwerp van de woningen. Omdat we geen pannendak maar aluminium felsplaten gebruiken, is er onder het dak weinig ruimte voor een mastgoot. Wildkamp is op zoek gegaan naar een speciaal type beugel en hiermee is de montage snel en gemakkelijk uit te voeren.”

Bonfix Alu-pers systeem

Voor het verbinden van meerlagenbuizen en appendages door middel van een perskoppeling wordt het Bonfix Alu-pers systeem gebruikt. Jan: “Voorheen gebruikten we een ander duurder merk, maar op advies van Wildkamp kwamen we bij deze koppelingen uit. Dezelfde kwaliteit en een stukje goedkoper. Elke maat perskoppeling heeft een eigen kleurcodering. Dit maakt het heel makkelijk en snel in gebruik. We hebben dit inmiddels voor 6 woningen gebruikt en zijn tot nu toe heel tevreden.”

Wildkamp

Proyeco haalt voor haar projecten veel materialen bij Wildkamp. Volgens Jan heeft dat te maken met het feit dat hij zich welkom voelt en altijd goed geholpen wordt. “De jongens lopen altijd met me mee en ik heb nog nooit ‘nee dat kan niet of dat hebben we niet' gehoord bij Wildkamp Groningen. Dat meedenken en die klik vind ik belangrijk.”, besluit Jan.Waterrijk Waterrijk Waterrijk

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.