Koppelingen

  Artikelen verzamelen

   

  Een moment geduld alstublieft...

  Even geduld a.u.b.

   

  dit item wordt toegevoegd aan de winkelwagen

  Koppelingen

  Het breedste assortiment
  omtrent koppelingen!

  koppelingen

  Koppelingen

  Wildkamp heeft een breed assortiment koppelingen. De term 'koppeling' is een breed begrip, ze bestaan er in vele verschillende uitvoeringen en toepassingen. Om u een overzicht te geven welke koppelingen Wildkamp levert volgt onderstaand een overzicht.

  Een koppeling wordt gebruikt om twee of meerdere onderdelen met elkaar te verbinden. Er zijn veel verschillende merken en typen, waarvan een groot deel verschillende uitvoeringen hebben. De verschillen tussen koppelingen kunnen te maken hebben met de eisen die er aan gesteld worden; Koppelingen in leidingsystemen voor hoge druk moeten sterker zijn dan bijvoorbeeld een tuinslangkoppeling.

  Koppeling materiaal

  Afhankelijk van de druk en de sluiting zijn er meerdere koppelingen mogelijk. Hier een klein overzicht van de verschillende materialen:

  Water- & gasleidingkoppelingen

  Per leidingsysteem zijn er aparte koppelingen. Het materiaal van de leidingen is ook bepalend voor de juiste keuze. Bij koperen of stalen leidingen voor o.a. c.v. installaties worden vaak messing knelkoppelingen gebruikt.

  Wanneer een drukleidingsysteem wordt toegepast is het i.v.m. garantie vaak verstandig om de koppelingen van het merk zelf te gebruiken.

  Tuinslang

  Slangkoppelingen zijn er in vele varianten. Afhankelijk van de waterdruk zijn er meerdere opties mogelijk. Bij flexibele slangen, o.a. tuinslangen, worden vaak plastic snelkoppelingen gebruikt. Deze zijn eenvoudig vast en los te koppelen om bijvoorbeeld een tuinsproeier of spuitpistool te koppelen.

  Beregeningsinstallaties

  Wanneer er meer permanente slangen worden geplaatst, hierbij kunt u denken aan beregeningsinstallaties, worden vaker stevigere koppelingen gebruikt die beter bestand zijn tegen druk en weersinvloeden, zoals pe koppelingen.

  Slangkoppelingen van merken als:

  Flexibele koppelingen

  In sommige situaties is niet mogelijk om een starre verbinding te maken. Een flexibele koppeling is hiervoor de oplossing. Deze koppelingen/ verbindingsstukken zijn van rubber en worden door middel van slangklemmen bevestigd.

  koppelingen