0
Wildkamp Water Weken - algemeen

Wanneer elke druppel telt!


Extreme weersomstandigheden zorgen voor steeds meer problemen. Van droge akkers tot volgelopen straten, iedereen krijgt ermee te maken.

Daarom staat Wildkamp volledig in het teken van water, waarin kennis, oplossingen en innovaties worden gedeeld op het gebied van water.

Water onderzoek, doe mee!


Wij hebben uw expertise nodig! Laat ons weten of u jaarlijks meer overlast ervaart door droogte, of juist door neerslag? Uw stem wordt gebruikt in onze publicatie ‘Landelijk Wildkamp Water onderzoek 2020’.

Onderzoek
 

Te veel water


Wateroverlast kan ontstaan door langdurige neerslag of juist korte hevige neerslag. Veel voorkomende problemen: plassen, overstromingen, overbelast riool. Deze problemen verhelpen of voorkomen? Er zijn oplossingen voor zowel korte als langere termijn. Afhankelijk van de situatie en wensen zijn er diverse mogelijkheden om wateroverlast direct op te lossen en te voorkomen.

Te weinig water


Als er minder water is dan we nodig hebben, spreken we van een watertekort. Enkele gevolgen: lage grondwaterstanden, verminderde waterdruk en verzakking van gebouwen. Maar ook: uitgedroogde tuinen, mislukte oogsten en schade aan parken en natuur. Wist u dat deze problemen voor een groot deel verholpen en voorkomen kunnen worden? Met diverse oplossingen is er voor iedere situatie een oplossing op maat.

 

Voorkom kalk in water

“Waterontharder”

De hoge concentratie kalk in standaard leidingwater kan zorgen voor hardnekkige kalkproblemen. Niet alleen apparaten in veel bedrijfspanden en huishoudens moeten het ontgelden, ook waterverbruikende machines zoals stoomketels, koelings- en verhittingselementen, vernevelaars en dergelijke. Naast apparatuur wordt ook vaak sanitair in bijvoorbeeld badkamers en keukens aangetast. Gebruikers profiteren van een langere levensduur en schoner sanitair met een waterontharder of waterbehandelaar. Afhankelijk van de situatie en voorkeuren kan er een keuze worden gemaakt voor een specifiek type waterontharder of -behandelaar. Belangrijk is verschillende opties te vergelijken. Op deze manier kan de juiste waterontharder of -behandelaar geselecteerd worden.

    Om een juiste keuze voor een ontharder te maken is het belangrijk in ieder geval te letten op de volgende onderdelen:
  • wat is uw waterverbruik?
  • wat is er nodig voor de ontkalking?
  • heeft de waterontharder stroom nodig?
  • hoe groot is de waterontharder?
  • is er een afvoer nodig?

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Waterontharder keuzehulp

Gebruik regenwater slim

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast en droogte te voorkomen, bijvoorbeeld in de vorm van een afkoppeleis.

“Regenwaterinfilratie” Afkoppeleis
Ondernemers krijgen, naast inwoners, in veel gemeenten het advies regenwater af te koppelen. Gemeenten stimuleren dit afkoppelen vaak in de vorm van een subsidie.

Regenwaterinfiltratie
We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens stortbuien. Om het grotere aanbod van regenwater af te voeren zijn oplossingen nodig die ook in de afvoer van regenwater kunnen voorzien tijdens piekbuien. Regenwaterinfiltratie zorgt voor geleidelijke afvoer van het hemelwater, zodat er minder wateroverlast ontstaat. Dit is beter voor bijvoorbeeld een tuin of akker.

Naast wateroverlast hebben we ook steeds vaker te maken met watertekort door lange perioden van droogte. Het is uiteraard ontzettend zonde om regenwater in droge tijden af te voeren via de riolering, terwijl tuinen en akkers om water schreeuwen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van infiltratiekratten kan het regenwater opgeslagen worden en geleidelijk in de grond verspreid worden. Hierdoor blijft het grondwater in droge perioden beter op peil.

Regenwaterhergebruik
Naast het vasthouden van regenwater in de grond is het ook mogelijk een stap verder te gaan en regenwater op te vangen zodat het hergebruikt kan worden. Van simpele tot complexe infiltratiesystemen voor een huis of compleet bedrijfspand, er zijn duurzame oplossingen voor iedere situatie. Met een uitgebreid systeem kan regenwater bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van een wc, maar ook het besproeien van een tuin.

In topconditie met (slimme) beregening

De afgelopen jaren kennen we periodes van extreme droogte, waardoor planten dood gaan en gras geel wordt. Het aanschaffen of aanleggen van tuinberegening is een efficiënte oplossing, waarmee tijd, geld en water wordt bespaard. Tuinberegening is er voor iedereen met een tuin of gazon, die uitdroging wil voorkomen. Het maakt niet uit hoe groot of klein het te beregenen oppervlak is, voor iedere afmeting is er een oplossing.

Beregeningsplan op maat

Iedere beregeningsinstallatie is uniek en kan eenvoudig op maat gemaakt worden. Onze specialisten denken graag met u mee over de efficiënte oplossing. Bereid u voor; vraag nu een beregeningsplan op maat aan.

Beregening keuzehulp

Welk type beregening past bij u en wat heeft u nodig?
Ga naar keuzehulp

Beregeningssets

Alle onderdelen voor een eenvoudige bovengrondse of ondergrondse beregeningsinstallatie.
Bekijk de basissets

Beregeningshaspels

Naast tuinberegening is het ook eenvoudig grote oppervlaktes in topconditie te houden. Er zijn verschillende beregeningshaspels in vele soorten en maten, voor besproeiing van bijvoorbeeld recreatievelden en complete weilanden.

Het selecteren van de optimale beregeningshaspel is van veel factoren afhankelijk.

Interesse in een beregeningshapsel?

Wees goed voorbereid op de toekomstige droogte en blijf op de hoogte van de trends en ontwikkelingen van ons assortiment beregeningshaspels! Ontvang als eerste meer informatie over de nieuwste modellen, voorraad en acties.

Vul uw e-mailadres in en één van onze beregeningsspecialisten neemt contact met u op om uw wensen door te nemen.

Water eenvoudig verpompen

Water verpompen; of het nu gaat om het wegpompen, aanvoeren, verhogen van druk of watercirculatie. In veel gevallen wordt voor het verplaatsen van water gebruik gemaakt van een pomp.

Voor elke toepassing en situatie hebben wij een geschikte pomp. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk schoon water, licht vervuild water en vuil water te verpompen, maar ook het verpompen van andere vloeistoffen is mogelijk.

Dompelpompen keuzehulp

Dompelpompen keuzehulp

Goed advies en de juiste pomp kunnen veel problemen, ergernissen en onnodige kosten voorkomen. Onze experts helpen u graag bij het selecteren van de juiste pomp, maar ook bij het aansluiten! Direct online advies? We helpen u graag aan de hand van onze keuzehulp video’s.

Ga naar keuzehulp

Voorkom afvoerproblemen

Vervuild water moet afgevoerd worden naar bijvoorbeeld waterzuiveringen. In Nederland kennen we twee rioleringsystemen, het “ouderwetse” gemengde systeem: hier worden zowel regenwater als afvalwater in één systeem naar de waterzuivering getransporteerd en het “nieuwe” gescheiden rioleringsysteem, deze voert afvalwater en regenwater gescheiden af. Door water naar één centraal punt af te voeren kan het water efficiënt en effectief gereinigd worden.

De aanleg van goede afvoer en riolering is van groot belang. Afhankelijk van de hoeveelheid afvalwater kunnen de juiste artikelen geselecteerd worden.

Afspraak maken

Maak een afspraak

Uw persoonlijke waterspecialist!

Wilt u meer informatie, of heeft u een vraag op het gebied van water? Vul uw gegevens in en uw persoonlijke waterspecialist neemt contact met u op!

Wildkamp maakt gebruik van cookies