0
Brandbestrijding

Brandbestrijding

Om een beginnende brand te kunnen blussen is het belangrijk goed voorbereid te zijn om snel in te kunnen grijpen. We leveren een groot assortiment brandblussers en overige brandbestrijdingsmiddelen voor de meest voorkomende branden in bijvoorbeeld werkplaats, huis, auto, caravan en boot. Met de juiste brandblusser kan snel een brand geblust worden, en daarmee vaak ernstige schade of letsel beperkt of voorkomen worden .
Er zijn vele verschillende soorten brand. Brand kan ontstaan in o.a. vloeistoffen, vaste stoffen of gassen. Afhankelijk van het materiaal wat brand is er een specifiek blusmiddel, dit wordt weergegeven in brandklassen. Op de brandblussers staan deze brandklassen aangegeven met symbolen. We leveren 2 soorten brandblussers; Brandblussers met brandklasse AB(F) zijn schuimblussers, brandblussers met brandklasse ABC zijn poederblussers.

Brandklasse A

Brandklasse A is een brand van vaste stoffen zoals papier, hout en textiel. Deze branden kunnen geblust worden met brandslanghaspels, schuimblussers en poederblussers.

Brandklasse B

Brandklasse B is een brand met vloeistoffen zoals olie, benzine, was en kunststoffen. Brandblussers met brandklasse B zijn schuimblussers, poederblussers en CO2-blussers.

Brandklasse C

Branden in gassen zoals aardgas, lpg, butaan en propaan vallen onder brandklasse C. Voor het blussen van deze branden kunnen poederblussers en CO2-blussers gebruikt worden.

Brandklasse F

Onder brandklasse F vallen vetbranden in olie en vetten zoals frituurvet en bakolie. Hiervoor kunnen speciale vet- of sproeischuimblussers gebruikt worden.

Blusdeken

Een blusdeken wordt gebruikt bij beginnende brandjes, kleine brandjes en personen die in brand staan. Vuur heeft o.a. zuurstof nodig om te kunnen blijven branden en uit te breiden. Door met een blusdeken het vuur af te sluiten wordt ervoor gezorgd dat er geen zuurstof meer aan het vuur toegevoegd kan worden. Hierdoor zal het vuur doven.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.