0
Riolering

Riolering

Riolering zorgt voor het afvoeren en verwerken van afvalwater en regenwater. In Nederland kennen we 2 rioleringssystemen, het "ouderwetse" gemengde systeem: Hier worden zowel regenwater als afvalwater in 1 systeem naar de waterzuivering getransporteerd en het "nieuwe" gescheiden rioleringssysteem, deze voert afvalwater en regenwater gescheiden af.

Een rioleringssysteem bestaat uit verschillende componenten en accessoires, elk met hun eigen specifieke functies.

Afvoerbuizen en hulpstukken

Afvoerbuizen, ook wel rioolbuizen genoemd transporteren afvalwater uit gebieden of gebouwen. De afvoerbuizen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals pvc, pp of hdpe. Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment met afvoerbuizen en ook de benodigde hulpstukken.

Meer informatie over afvoerbuizen en hulpstukken

Sifons en beluchters

Sifons en beluchters zijn een belangrijk onderdeel van het rioleringssysteem. Sifons worden meestal geplaatst in gootstenen, wasbakken en toiletten om zo te voorkomen dat onaangename geuren uit het riool de ruimte binnendringen.  Beluchters zorgen voor een goede luchtcirculatie. Ze worden meestal op de afvoerbuis geïnstalleerd en zorgen ervoor dat lucht in het systeem kan komen terwijl het afvalwater wordt afgevoerd. Dit voorkomt verstoppingen.

Meer informatie over sifons en beluchters

Douchegoten

Een douchegoot zorgt ervoor dat afvalwater efficiënt wordt afgevoerd. Zo wordt overstroming van de badkamer voorkomen. Douchegoten zijn er in verschillende lengtes en uitvoeringen, zoals deur- of muuruitvoering. Ook vind je bij Wildkamp verschillende soorten roosters, voor iedere smaak en toepassing.

Meer informatie over douchegoten

Douche- & afvoerputten

Een doucheput of afvoerput zorgt voor de afvoer van afvalwater van bijvoorbeeld badkamer, keuken, garage, kelders, enz. Er zijn vele verschillende soorten afvoerputten, zo is er voor elke ruimte en situatie wel een juiste put te vinden.

Meer informatie over douche- & afvoerputten

Terugslagkleppen & afsluiters

Terugslagkleppen en afsluiters zijn belangrijk voor het voorkomen van terugstroming van rioolwater in gebouwen. Deze kleppen openen alleen in de richting van de afvoer, waardoor het rioolwater niet terug in de leidingen kan stromen, wat kan leiden tot problemen en vervuiling. Het is bij elke woning aan te bevelen een terugslagklep te plaatsen, om te zorgen dat bij overstroming van het rioolstelsel afvalwater naar de woning stroomt in plaats van andersom.

Straat- & trottoirkolken

Straat- en trottoirkolken zijn ontworpen om hemelwater op te vangen en af te voeren naar het rioleringssysteem. Zo worden overstromingen voorkomen. Straat- en trottoirkolken worden meestal geplaats op verharde wegen, trottoirs en parkeerplaatsen.

Meer informatie over straat- & trottoirkolken

Tanks & inspectieputten

Tanks- en inspectieputten worden gebruikt voor het opvangen en inspecteren van afvalwater en regenwater. Inspectieputten maken het mogelijk om het rioleringssysteem te onderhouden en eventuele problemen snel op te sporen en op te lossen.

Meer informatie over tanks & inspectieputten

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.