0
Druppelbevloeiing

Druppelbevloeiing

Beregening door middel van een druppelslang of druppelbevloeiingssysteem, ook wel druppelbevloeiing genoemd is ideaal voor kwetsbare bloemen en planten. De gerichte waterafgifte bij de wortels van de plant voorkomt beschadiging aan de bladeren door harde sproeistralen. Daarnaast zorgt de gerichte waterafgifte voor een veel lager waterverbruik dan een sproeier. Ons assortiment bestaat uit diverse druppelslangen en druppelbevloeiingssystemen.
Kwetsbare planten die extra water nodig hebben? Of planten die moeilijk bereikbaar zijn met een sproeier? Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden van druppelbevloeiing.

Een druppelslang is een lange flexibele slang met gaatjes op gelijke onderlinge afstand. Zodra er waterdruk op de slang komt druppelt er langzaam water door de gaatjes van de slang naar buiten. Op deze manier is er met een druppelslang constante afgifte van water mogelijk.
Een druppelbevloeiingssyteem bestaat uit een drukbuis i.c.m. druppelaars, pennen & spikes en/of druppelsets.

Verschillende mogelijkheden
Druppelbevloeiing kan op verschillende manieren worden toegepast, namelijk:
  • Bovengronds
  • Ondergronds
  • Drukcompenserend
  • Niet drukcompenserend
Een bovengrondse druppelslang wordt om de planten heen gelegd zodat de planten direct bij de stam worden voorzien van waterafgifte. Met behulp van aftakkingen, afsluiters en slangverbinders kunnen er eenvoudig vertakkingen worden aangelegd. Ondergrondse druppelslangen worden in de bodem onder de planten aangelegd zodat het water direct bij de wortels terecht komt. Het aanleggen van een ondergrondse druppelslang kost wat meer tijd dan het aanleggen van een bovengrondse druppelslang.
  • Drukcompenserende druppelslangen zorgen voor gelijke waterafgifte bij ieder gaatje in de slang, dit over de gehele lengte van de slang.
  • Bij een niet-drukcompenserende druppelslang kan de waterafgifte verschillen, waardoor aan het begin van de slang meer water wordt afgegeven dan het einde van de slang.
  • Druppelbevloeiingssystemen bestaan uit een drukbuis, druppelaars, spikes & pennen, druppelsets en slangen. Hiermee wordt een ‘op maat’ oplossing gemaakt voor de specifieke situatie en plantsoort.
Een druppelslang of druppelbevloeiingssyteem kopen? Onze beregeningsspecialisten adviseren graag over een beregeningsinstallatie. Naast onze druppelslangen heeft Wildkamp een zeer groot assortiment pompen voor beregening, slangen en koppelingen, beregeningsbesturing en leidingsystemen.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.