0
Druppelbevloeiing

Druppelbevloeiing

Beregening door middel van een druppelslang of druppelbevloeiingssysteem, ook wel druppelbevloeiing genoemd is ideaal voor kwetsbare bloemen en planten. De gerichte waterafgifte bij de wortels van de plant voorkomt beschadiging aan de bladeren door harde sproeistralen. Daarnaast zorgt de gerichte waterafgifte voor een veel lager waterverbruik dan een sproeier. Ons assortiment bestaat uit diverse druppelslangen en druppelbevloeiingssystemen.

Met druppelbevloeiing wordt water druppelsgewijs direct aan de wortelzone van planten, gewassen, hagen en struiken toegediend. Dit is de meest efficiënte manier van water geven. Er treedt geen verdamping en verwaaiing van water op.

Soorten druppelbevloeiing

Druppelbevloeiing kan op verschillende manieren. Welke geschikt is voor jouw situatie is afhankelijk van een aantal factoren.

  • De planten, gewassen, hagen, borders en gazon dat het betreft.
  • Het oppervlak dat beregend moet worden.
  • Toepassen voor particuliere tuin of voor bedrijfsmatige teelt.
  • De waterbron en capaciteit hiervan.

Wildkamp heeft een ruim assortiment producten voor druppelbevloeiing, zoals druppelslangen, driptape, complete druppelbevloeiing set, enz.

Druppelsysteem

Druppelslangen

Druppelslangen zijn geschikt voor:

  • Bloemen en planten.
  • Bomen en wijngaarden.
  • Akkerbouw (o.a. aardappelen, uien en mais).
  • Kassen.

Druppelslang

Druppelslang Een druppelslang is een type irrigatieslang die uitermate geschikt is voor druppelbevloeiing. Het is een pe slang met vaste onderlinge druppelafstanden en waterafgiftes, waardoor water gelijkmatig aan de planten wordt afgegeven.

Een druppelslang is drukcompenserend en geschikt voor meerjarig gebruik. Een druppelslang wordt praktisch altijd bovengronds toegepast, er zijn speciale druppelslangen die ondergronds toegepast kunnen worden.
Meer informatie over druppelslangen

Driptape

Driptape, ook wel druppeltape genoemd, wordt steeds vaker toegepast in de agrarische sector. Driptape is zeer geschikt voor gewassen als aardappelen, mais en uien. Driptape ziet eruit als een plat oprolbare tape en geschikt voor één of twee seizoenen.

Meer informatie over driptape

Driptape

Complete sets druppelbevloeiing

Wildkamp heeft  ook complete druppelbevloeiingssets in het assortiment. Deze sets zijn zeer geschikt voor de particuliere tuinen. Er zijn verschillende soorten druppelbevloeiingssets.

Meer informatie over Netafim druppelsystemen
Meer informatie over SummerRain druppelsystemen

Druppelbevloeiing voor kassen

KassenDruppelbevloeiing, ook bekend als druppelirrigatie, is een efficiënte methode voor het irrigeren van kassen. Druppelbevloeiing in kassen heeft vele voordelen zoals waterbesparing, nauwkeurige waterafgifte, verbeterde groei en opbrengst, enz. Bij Wildkamp vind je alle benodigdheden voor het druppelbevloeiing in kassen. Stel zelf je systeem samen of koop een complete set.

Meer informatie over druppelbevloeiingssystemen

Wat kost druppelbevloeiing

De prijs van druppelbevloeiing is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort, lengte en de benodigde toebehoren.

Jouw persoonlijke druppelsysteem aanbieding

Als je ingelogd bent zie je jouw persoonlijke aanbieding voor druppelbevloeiing. Als je nog geen account hebt maak deze hier dan aan voor je persoonlijke korting. Heb je grotere aantallen materialen nodig neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een aanbieding op maat.

Druppelbevloeiingssysteem kopen of meer informatie nodig?

De gewenste druppelbevloeiing kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de juiste druppelbevloeiing voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze productspecialisten.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.