0
Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer

Op zoek naar hemelwaterafvoer? Wildkamp heeft een compleet assortiment producten voor regenwaterafvoer, infiltratie en hergebruik van regenwater. Het assortiment bestaat uit o.a dakgoten, drainage, regenwatertanks, infiltratiekratten, lijnafwatering, hwa buizen en toebehoren.

Capaciteit hemelwaterafvoer berekenen

Hemelwaterafvoer speelt een essentiële rol in het beheer van regenwater. Hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat het regenwater op een gecontroleerde en efficiënte manier wordt afgevoerd, om zo overstromingen en wateroverlast te voorkomen.

Wij leveren complete hemelwaterafvoersystemen voor het afvoeren van regenwater van daken, straten en bodem. Een hemelwaterafvoer moet voldoende capaciteit hebben, waarbij zelfs bij stortbuien geen overlast ontstaat.

Op verzoek kunnen wij berekenen welke artikelen het beste toegepast kunnen worden, om te zorgen voor voldoende capaciteit van de hemelwaterafvoer. Hierbij gaat dit niet alleen over dakgoten, maar ook hwa buizen en hulpstukken. Als er hemelwater afgevoerd moet worden van het dak van de woning, schuur of tuinhuis, kan dit hergebruikt worden, dit is goed voor het milieu en de portemonnee.

Hemelwaterafvoer plat dak

Hemelwaterafvoer op een plat dak is een belangrijk aspect van het ontwerp en beheer van gebouwen. Bij een plat dak is er geen natuurlijke afvoer van regenwater, zoals bij hellende daken.

Bij Wildkamp vindt je alle benodigdheden om regenwater af te voeren van een plat dak. Zo vind je in het assortiment kiezelbakken, stadsuitlopen, dakgoten, regenpijpen, enz.

Meer informatie over kiezelbakken en staduitlopen

Dakgoten

Dakgoten spelen een belangrijke rol bij het afvoeren van regenwater. Ze vangen het regenwater op en leiden het naar de regenpijpen, waardoor waterschade en wateroverlast worden voorkomen. Het is van belang dat de dakgoten voldoende capaciteit hebben om het regenwater af te voeren, ook bij extreme regenval.

De vormgeving van de dakgoot is belangrijk voor de uitstraling van de woning, schuur, stal, tuinhuis en overkapping enz. Wij leveren dakgoten van verschillende materialen zoals zink, pvc en polyester.

Meer informatie over dakgoten

Hwa buizen & hulpstukken

Een hwa buis, ook wel regenpijp genoemd, wordt gebruikt om regenwater af te voeren. Het regenwater stroomt door de hwa buis en hulpstukken waarna het naar een riool, put, regenwatertank of infiltratiesysteem wordt geleid. Op deze manier voorkom je dat water zich ophoopt op het dak en schade aan het gebouw veroorzaakt, zoals lekkages, gevelschade of vochtproblemen.

Naast de standaard ronde hemelwaterafvoer (hwa) buizen omvat het assortiment van Wildkamp ook vierkante hwa buizen en het stijlvolle Nicoll systeem. Naast de hwa buizen leveren wij een uitgebreid assortiment hulpstukken waaronder beugels, bochten, verlopen en moffen. Deze hwa buizen en hulpstukken zijn leverbaar in de volgende materiaalsoorten:

  • pvc.
  • zink.
  • verzinkt staal.
Meer informatie over hwa buizen & hulpstukken

Lijnafwatering: lijngoten / afvoergoten

Lijnafwatering heeft als doel om regenwater van de bodem af te voeren. Lijnafwatering wordt meestal gerealiseerd door een lijngoot, ook wel afvoergoot genoemd, te plaatsen in straatwerk, parkeerplaatsen, pleinen, industrieterreinen en tuinen.

Een van de belangrijkste voordelen van lijnafwatering is dat het een efficiënte afvoer van water mogelijk maakt, zelfs bij grote regenval. In vergelijking met traditionele puntafvoersystemen, waarbij water wordt afgevoerd via afvoerputten op regelmatige afstanden, zorgt lijnafwatering voor een continue afvoer over de gehele lengte. Dit vermindert het risico op verstopping en overstromingen, omdat het water gelijkmatig wordt opgevangen en afgevoerd.

Wildkamp heeft een uitgebreid assortiment stijlvolle lijngoten voor het snel afvoeren van regenwater. Ons assortiment bestaat uit afvoergoten van pp, pvc en polyesterbeton.

Meer informatie over lijnafwatering

Regenwaterinfiltratie

Regenwaterinfiltratie biedt een alternatieve manier om regenwater af te voeren zonder afhankelijk te zijn van een rioolsysteem of sloot. In plaats van het water direct naar de riolering te leiden, wordt het regenwater opgevangen en geïnfiltreerd in de bodem. Hierdoor wordt er een natuurlijke waterafvoer in de tuin gerealiseerd.

Het afvoeren van regenwater in de grond via infiltratie heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het bij het verminderen van de belasting van het rioolstelsel en wordt het risico op overstromingen verkleind. Tijdens periodes van hevige regenval kan het rioleringssysteem overbelast raken, wat kan leiden tot overstromingen en wateroverlast.

Ten tweede bevordert regenwaterinfiltratie de natuurlijke watercyclus in de tuin. In plaats van het regenwater af te voeren naar oppervlaktewater of het riool, wordt het water geïnfiltreerd in de bodem. Dit draagt bij aan de aanvulling van het grondwater en helpt bij het handhaven van de waterbalans in het gebied. Het stimuleert ook de groei van planten en bevordert een gezonde bodemstructuur.

Wildkamp levert een groot assortiment artikelen voor het aanleggen van een regenwater infiltratiesysteem zoals infiltratiekratten, -putten, -kolken en -buizen. Naast deze infiltratie producten zijn voor een optimaal en goed werkend systeem ook materialen nodig zoals zandvangputten en geotextielen.

Meer informatie over regenwaterinfiltratie

Drainage

Drainage is een essentiële methode voor waterafvoer in de tuin. Het doel van drainage is het verlagen van het waterniveau, het verbeteren van de bodemstructuur en het creëren van optimale groeiomstandigheden voor planten en gewassen.

Een te hoge grondwaterstand kan veel schade en overlast veroorzaken. Denk aan ondergelopen of te natte landbouwgrond, kelders, tuinen en sportvelden. Met drainage wordt water uit de bodem afgevoerd, waardoor het grondwaterpeil effectief wordt verlaagd.

Hiernaast kan drainage ook aangesloten worden op hwa voor het afkoppelen van hemelwater van het riool. Ook kan met drainage (regen)water geïrrigeerd worden, denk hierbij o.a. aan het planten van bomen. Wildkamp heeft een ruim assortiment drainagebuizen en diverse hulpstukken.

Meer informatie over drainage

Regenwateropvang & hergebruik regenwater

Regenwateropvang en het hergebruik van regenwater is zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Het biedt vele voordelen, zowel voor individuele huishoudens als voor bedrijven.

Het opvangen van regenwater kan op verschillende manieren, afhankelijk van de behoeften en locatie.

Een van de meest voorkomende methoden is het installeren van regenwatertanks of regentonnen. Het opgeslagen regenwater kan later worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals het besproeien van de tuin, het wassen van de auto of het doorspoelen van het toilet.

Een andere methode van regenwateropvang is het gebruik van regenwaterinfiltratiesystemen. Deze systemen maken gebruik van doorlatende oppervlakken, zoals infiltratieputten, infiltratiebuizen of infiltratiekratten, om regenwater in de bodem te laten infiltreren. Dit draagt bij aan het aanvullen van het grondwater en helpt het risico op wateroverlast te verminderen.

Meer informatie over regenwateropvang & hergebruik

Afvoerputten

Afvoerputten zijn geschikt om regenwater op te vangen en af te voeren naar verharde oppervlakken, zoals opritten, terrassen en trottoirs. Een hemelwater afvoerput is meestal voorzien van een rooster of deksel om te voorkomen dat bladeren of vuil de put verstoppen.

Meer informatie over afvoerputten

Hemelwaterafvoer systeem kopen bij Wildkamp

Koop de gewenste producten voor hemelwaterafvoer in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.