0
Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer

Op zoek naar hemelwaterafvoer? Wildkamp heeft een compleet assortiment producten voor het afvoeren, infiltreren en hergebruiken van hemelwater. Het assortiment bestaat o.a. uit dakgoten, drainage, regenwatertanks, infiltratiekratten, lijnafwatering, hwa buizen en toebehoren. De materialen die wij leveren zijn zink, polyester, pvc, pe, rvs en pp. Bij Wildkamp hebben we jarenlange ervaring, en delen we onze kennis graag.

Capaciteit hemelwaterafvoer berekenen

Wij leveren complete hemelwaterafvoersystemen voor het afvoeren van regenwater van daken, straten en bodem. Een hemelwaterafvoer moet voldoende capaciteit hebben, waarbij zelfs bij stortbuien geen overlast ontstaat. Op verzoek kunnen wij berekenen welke artikelen het beste toegepast kunnen worden, om te zorgen voor voldoende capaciteit van de hemelwaterafvoer. Hierbij gaat dit niet alleen over dakgoten, maar ook hwa buizen en hulpstukken. Als er hemelwater afgevoerd moet worden van het dak van de woning, schuur of tuinhuis, kan dit hergebruikt worden, dit is goed voor het milieu en de portemonnee.

Hwa afkoppelen

Als regenwater afgevoerd wordt op riool of sloot kan door het afkoppelen van het hemelwaterafvoersysteem het milieu ontlast en overbelasting van het riool voorkomen worden. Als een infiltratie voorziening wordt toegepast kan deze geplaatst worden bijvoorbeeld in de tuin, onder het terras, tuinhuis of de oprit. Ook hiervan kunnen wij berekenen welke artikelen hiervoor het best geschikt zijn, zodat het aanleggen ervan succesvol zal zijn.

dakgootDakgoten

De vormgeving van de dakgoot is belangrijk voor de uitstraling van de woning, schuur, stal, tuinhuis en overkapping enz. Het is van belang dat de dakgoten voldoende capaciteit hebben om het regenwater af te voeren, ook bij extreme regenval. Wij leveren dakgoten van verschillende materialen zoals zink, pvc en polyester. Deze keuze is afhankelijk van persoonlijke smaak en toepassing.

Hwa buizen & hulpstukkenhwa buizen & hulpstukken

Naast de standaard ronde hemelwaterafvoer (hwa) buizen omvat het assortiment van Wildkamp ook vierkante hwa buizen en het stijlvolle Nicoll systeem. Naast de hwa buizen leveren wij een uitgebreid assortiment hulpstukken waaronder beugels, bochten, verlopen en moffen. Deze hwa buizen en hulpstukken zijn leverbaar in de volgende materiaalsoorten:
  • pvc;
  • zink;
  • verzinkt staal.

kiezelbakkenKiezelbakken

Deze worden gebruikt voor de afvoer van regenwater van platte daken. Een kiezelbak kan voorzien worden van een bladvanger om te voorkomen dat de hwa buis en overig afvoersysteem verstopt raakt. Het assortiment van Wildkamp bestaat uit loden en aluminium kiezelbakken en diverse hulpstukken.

Lijnafwatering / lijngotenlijnafwatering / lijngoot

Last van overtollig regenwater in het straatwerk? Wildkamp heeft een uitgebreid assortiment stijlvolle lijngoten voor het snel afvoeren van regenwater. Dit biedt oplossingen voor wateroverlast bij o.a. straten, parkeerplaatsen, pleinen, industrieterreinen en tuinen. Ons assortiment bestaat uit lijngoten van pp, pvc en polyesterbeton. Afhankelijk van de toepassing wordt voor één van deze materialen gekozen. Bij de aanleg van lijnafwatering is deskundig advies erg belangrijk. Vrijblijvend advies op maat? Wij helpen graag!

regentonRegentonnen

Een regenton kan, naast het voordeel van het opslaan van regenwater, een sieraad zijn voor de tuin. Regenwater is in principe beter geschikt voor planten dan leidingwater, doordat er minder kalk en meer mineralen in zit. Ons assortiment bestaat uit regentonnen met een inhoud van 50 tot 350 liter, in diverse kleuren en materialen. Zo leveren wij voor iedere tuin een passende regenton.

Regenwateropvang & hergebruik regenwaterregenwateropvang & hergebruik

Het afkoppelen, opslaan en hergebruiken van regenwater wordt steeds populairder, zowel bij bedrijven als consumenten. Het gebruik van een regenwatertank zorgt voor kostenbesparing op leidingwater en is daarnaast ook goed voor het milieu. Wildkamp biedt wateropslagtanks met een inhoud van 500 tot maar liefst 50.000 liter, voor boven- of ondergrondse plaatsing. Ons assortiment omvat:
  • kunststof tanks;
  • betonnen tanks;
  • toebehoren zoals filters, deksels, schachten en koppelstukken.

Regenwaterinfiltratieregenwaterinfiltratie

Met een regenwaterinfiltratiesysteem kan het hemelwater afgekoppeld worden van de riolering en  lokaal in de bodem worden geïnfiltreerd. Dit is goed voor het milieu. Wij leveren een groot assortiment artikelen voor het aanleggen van een regenwaterinfiltratiesysteem zoals infiltratiekratten, -putten, -kolken en -buizen. Naast deze infiltratie producten zijn voor een optimaal en goed werkend systeem ook materialen nodig zoals zandvangputten en geotextielen.

drainageDrainage

Een te hoge grondwaterstand kan veel schade en overlast veroorzaken. Denk aan ondergelopen landbouwgrond, kelders, tuinen en sportvelden. Met drainage wordt water uit de bodem afgevoerd, waardoor het grondwaterpeil effectief wordt verlaagd. Hiernaast kan ook hwa worden aangesloten op drainage voor het afkoppelen van hemelwater op het riool. Ook kan met drainage (regen)water geïrrigeerd worden, denk hierbij o.a. aan het planten van bomen. Wildkamp heeft een ruim assortiment drainagebuizen en diverse hulpstukken.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.