0
Straat- & trottoirkolken

Straat- & trottoirkolken

Straat- & trottoirkolken worden gebruikt om hemelwater (regenwater) af te voeren. Naast het afvoeren van hemelwater zorgt een straatkolk en/of trottoirkolk ook voor het opvangen van vuil, dit om te voorkomen dat het leidingsysteem verstopt raakt. Een straatkolk of trottoirkolk wordt meestal geplaatst op verharde wegen, trottoirs, parkeerplaatsen, enz. Bij Wildkamp vind je een breed assortiment straat- en trottoirkolken, voor elke toepassing de juiste kolk.

Straatkolk

Straatkolken zijn belangrijk voor het afvoeren van water op straten en wegen, vooral tijdens en na regenval. Een straatkolk, ook wel put genoemd, zorgt ervoor dat het water van het oppervlak wordt verwijderd en naar het riool wordt geleid, waardoor overstromingen en wateroverlast worden voorkomen.

Trottoirkolk

Een trottoirkolk zorgt net als een straatkolk voor het afvoeren van regenwater. Een trottoirkolk wordt geplaatst in stoepen en voetpaden.

Materialen straatkolken

Straatkolken en trottoirkolken zijn leverbaar in verschillende materialen. De keuze voor een bepaald materiaal is afhankelijk van verschillende factoren zoals verkeersbelasting, weersomstandigheden, onderhoud en duurzaamheid.

Gietijzer

Een straatkolk en trottoirkolk heeft vaak een rooster van gietijzer vanwege de duurzaamheid en het vermogen om zware belastingen te weerstaan.

Beton

Er kan ook gekozen worden voor een straatkolk of trottoirkolk van beton. Beton is sterk en bestand tegen erosie. Vaak is de onderbak gemaakt van beton en het bovenframe met deksel gemaakt van gietijzer.

Afmetingen straatkolken en trottoirkolken 

De afmeting van een straatkolk of trottoirkolk kan variëren, afhankelijk van de specifieke eisen van een project, en de lokale regelgeving. 

Onderbak voor een straatkolk of trottoirkolk

Een onderbak voor een straat-, trottoir of tegelpadkolk heeft een functie in het beheersen en managen van regenwater en het voorkomen van verstopping in het rioleringssysteem.

Tegelpadkolk

Een tegelpakkolk is ontworpen om regenwater van betegelde oppervlakten, zoals voetpaden en fietspaden, op te vangen en af te voeren naar het ondergrondse rioleringssysteem. Een tegelpadkolk past naadloos in bestrate of betegelde oppervlakken, waardoor ze efficiënt water kunnen afvoeren zonder een obstakel te vormen voor voetgangers of fietsers. Ze hebben een vierkante vorm zodat ze eenvoudig in een standaard tegelpatroon passen.

Erfspoelwaterkolk

Een erfspoelwaterkolk is specifiek ontworpen om het water dat wordt gebruikt om erven, terreinen of andere oppervlakken te spoelen, water op te vangen en af te voeren. Dit type kolk is van belang op plaatsen waar regelmatig schoonmaak of spoelwerkzaamheden worden uitgevoerd, zoals op industrieterreinen, agrarische bedrijven, parkeerplaatsen enz.

Een straatkolk of trottoirkolk kopen bij Wildkamp

De gewenste straat- of trottoirkolk kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale straat- of trottoirkolk voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.