0
Afvoerbuizen & hulpstukken

Afvoerbuizen & hulpstukken

Wildkamp is de grootste aanbieder van pvc afvoerbuizen. Voor iedere situatie of constructie hebben wij de juiste afvoerbuis op voorraad. De afvoerbuizen kunnen zowel als losse buizen als volle pakketten worden geleverd. Lengtes van twee, vier en vijf meter zijn daarbij standaard te verkrijgen, maar ook voor andere lengtes of maatwerk kunt u altijd contact met ons opnemen. Al onze SN4 en SN8 pvc-afvoerbuizen zijn voorzien van het KOMO keurmerk.

Voor pvc hulpstukken e.d. beschikken wij over pvc afvoerhulpstukken SN4, pvc afvoerhulpstukken SN8 en pvc lijmen.

Pvc afvoerbuizen met gladde eindenpvc afvoerbuis met gladde einden

Deze afvoerbuis kan worden gebruikt voor zowel binnenriolering als buitenriolering. Leverbaar in SN2, SN4 of SN8. Voorzien van KOMO-keur (uitgezonderd SN2). Afvoerbuis is leverbaar in verschillende diameters van 32 mm t/m 160 mm, met verschillende wanddiktes.

pvc afvoerbuis met manchetmofPvc afvoerbuizen met aangevormde manchetmof

Deze afvoerbuis kan worden gebruikt voor zowel binnenriolering als buitenriolering. Leverbaar in SN2, SN4, SN4/8 en SN8. Voorzien van KOMO-keur (uitgezonderd SN2). Afvoerbuis is leverbaar in verschillende diameters van 110 mm t/m 630 mm, met verschillende wanddiktes.

Pvc afvoerbuizen, roodbruinpvc afvoerbuis roodbruin

Deze afvoerbuis is geschikt voor vuilwaterleidingen (fecaliën, sanitaire waters). Andere omschrijvingen in dit verband zijn DWA (Droog Weer Afvoer) of VWA (Vuil Water Afvoer). Leverbaar in SN4, SN4/8 en SN8. Voorzien van KOMO-keur. Afvoerbuis is leverbaar in verschillende diameters van 110 t/m 400 mm, met verschillende wanddiktes.

pvc afvoerbuis groenPvc afvoerbuizen, groen

Deze afvoerbuis wordt gebruikt voor regenwaterafvoer en regenwaterinfiltratie. Leverbaar in SN4 en SN8. Voorzien van KOMO-keur. Afvoerbuis is leverbaar in verschillende diameters van 110 t/m 400 mm, met verschillende wanddiktes.

Pvc afvoerbuizen, Recypipepvc afvoerbuis recypipe

Deze afvoerbuis wordt toegepast voor diverse soorten water. Buis is gemaakt van gerecycled pvc, vrijgekomen pvc-materiaal wordt verzameld en opnieuw verwerkt. Keurmerk: vergelijkbaar met KOMO 110 SN4. Deze afvoerbuis is leverbaar in verschillende diameters van 110 t/m 315 mm en in diverse wanddiktes.

Pvc afvoerbuis kwaliteit

De kwaliteit van pvc afvoerbuizen wordt gereglementeerd volgens Europese standaarden. Specifiek voor riolering pvc (NBN EN 1401) wordt deze standaard uitgedrukt in verschillende categorieën: SN2, SN4 en SN8.

De factors twee, vier en acht drukken specifiek de 'verdikking' van de buis uit. SN8 is de 'zwaarste' en SN2 is de 'lichtste' uitvoering van een bepaald type. SN4 buizen worden doorgaans het meest gebruikt. Zij zijn zowel geschikt voor binnen- als voor buitenriolering. Voor 'grotere' werken zijn SN8 buizen vaak de aangewezen keuze. Deze buizen kunnen beter weerstaan aan oppervlaktedruk en grondbelasting. Daarom zijn zij, bijvoorbeeld, geschikt voor gebruik onder wegen, inritten, opritten of parkeerterreinen.

Keurmerk KOMO-pvc

KOMO is het collectief keurmerk van de Nederlandse bouwsector. De pvc afvoerbuis valt specifiek onder het 'Komo-Instal' label. Dankzij dit merk is KOMO-pvc zeker van een genormeerd productieproces en een onbetwistbaar kwaliteitsvol eindproduct. KOMO is kwaliteit. KOMO-pvc zorgt voor een verhoogde efficiëntie tijdens het bouwen en dus voor lagere bouw- en faalkosten.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Wildkamp maakt gebruik van cookies