0
Legionella preventiesystemen

Legionella preventiesystemen

Het belang van zorgvuldige legionellapreventie

Optimale bescherming tegen legionellabesmetting is van essentieel belang, vooral in complexen waar sprake is van collectieve installaties. Deze douchesystemen moeten voldoen aan de allerstrengste normen. Complexeigenaren en –beheerders zijn hierbij juridisch aansprakelijk.
Met het geautomatiseerde HSF Conti legionella preventiesysteem voorkomt je dat je alle tijdrovende, verplichte beheersmaatregelen handmatig uit hoeft te voeren.

legionellaWat is legionella?

De pneumophila bacterie kan zich tussen een temperatuur van 25 °C en 55 °C explosief vermenigvuldigen. Door inademing van deze legionellabacterie kunnen legionellagriep en veteranenziekte ontstaan. Legionellagriep is een lichtere vorm van infectie, de veteranenziekte is een chronische ziekte die kan leiden tot een levensbedreigende longaandoening. Mensen met verminderde weerstand, stevige rokers en ouderen behoren tot de meest kwetsbare personen.

Het hoogwaardige HSF Conti legionella preventiesysteem biedt de zekerheid van geautomatiseerde, uiterst veilige en betrouwbare uitvoering van de beheersmaatregelen. Door op basis van temperaturen pulserend te spoelen vindt desinfectie plaats met minimale water- en energievorming en blijft ook dampvorming tot een minimum beperkt. Bovendien behoort digitale opslag van logboekgegevens en het via internet op afstand uitlezen van het systeem óók tot de mogelijkheden. Kortom: eigenaren en beheerders voldoen aan alle verplichtingen en hebben er nauwelijks omkijken naar.

Het gemak van een volledig modulair legionella preventiesysteem

Het HSF Conti legionella preventiesysteem is modulair op te bouwen, afhankelijk van de praktijksituatie en de wensen van de opdrachtgever. Het legionella preventiesysteem kent hierdoor ongekend veel mogelijkheden en biedt veiligheid, energiezuinigheid, gemak en gebruikerscomfort in één.

Voorbeeld periodiek spoelsysteem

voorbeeld legionella preventiesysteem
Enkele voordelen op een rij

 • Stand alone of compleet geïntegreerd in een gebouwbeheersysteem
 • Complete collectieve en openbare douchesystemen
 • Geautomatiseerd spoelsysteem, periodiek spoelen
 • Controle van water- en ruimtetemperatuur
 • Voorzien van verbrandingsbescherming
 • Op afstand via internet uitlezen van het systeem
 • Geautomatiseerde, digitale opslag van alle uitgevoerde beheersmaatregelen
 • Thermisch desinfectiesysteem
 • Temperatuurregistratiesysteem
 • Met of zonder registratie
 • Bewaking van de bij preventie vaak vergeten koudwaterleidingen
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.