0
Dakgoten

Dakgoten

Bij Wildkamp vindt u alle producten voor de optimale afwatering van daken van bijvoorbeeld (tuin)huizen, garages en/of carports met dakgoten. Het aanschaffen van een dakgoot brengt een aantal vragen met zich mee. Naast de vormgeving van de dakgoot zijn ook het materiaal en afmetingen van groot belang voor onder andere het onderhoud, maar ook de kosten voor aanschaf en installatie. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende modellen, materialen, accessoires en toepassing hiervan.

Verschillende modellen dakgoten

Dakgoten zijn in verschillende modellen te verkrijgen:
  • bakgoot;
  • mastgoot;
  • designgoot, Tradition.
De keuze voor het model dakgoot is vaak een kwestie van persoonlijke smaak. Voordeel van een mastgoot is dat de ronde vorm een betere waterafloop creƫert en daardoor minder kans op verstoppingen van de dakgoot op zich geeft.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de te gebruiken dakgoten en mogelijke toepassingen.

Pvc dakgoten Woningen Stallen Carports Garages Overkapping Tuinhuisje
S-lon mastgoot, Extra
S-lon mastgoot, Standaard
S-lon bakgoot, Mini
S-lon bakgoot, Standaard
S-lon bakgoot, Tradition
Nicoll mastgoot, Standaard
Nicoll mastgoot, Vodalis
Nicoll mastgoot, Ovation
Polyester dakgoten Woningen Stallen Carports Garages Overkapping Tuinhuisje
Rawinso, bakgoten
Zinken dakgoten Woningen Stallen Carports Garages Overkapping Tuinhuisje
NTZ mastgoot
NTZ bakgoot

Materialen dakgoten

Naast het model van de dakgoot is ook de keuze voor het materiaal belangrijk. Ons assortiment dakgoten bestaat uit verschillende materiaalsoorten en uitvoeringen:
  • pvc dakgoten, verkrijgbaar in mastgoot en bakgoot uitvoering;
  • polyester dakgoten, verkrijgbaar in bakgoot uitvoering;
  • zinken dakgoten, verkrijgbaar in mastgoot en bakgoot uitvoering.
Pvc dakgoten
Dakgoten van pvc zijn over het algemeen een goedkopere oplossing, maar de levensduur van de dakgoot is daarentegen over het algemeen korter dan bijvoorbeeld een polyester of zinken dakgoot.

Polyester dakgoten
Dakgoten van polyester zijn bij ons verkrijgbaar in het bakgoot model. Glasvezelversterkte polyester bakgoten zijn sterk en hebben een lange levensduur.

Zinken dakgoten
Dakgoten van zink zijn bij ons verkrijgbaar in het bakgoot en mastgoot model. Dakgoten van zink zijn sterk en hebben een lange levensduur.

Zink op maat

Accessoires voor dakgoten

Naast de verschillende modellen en materialen dakgoten bestaat ons assortiment uit diverse accessoires voor het monteren van dakgoten. Voor ieder model en materiaal dakgoot hebben wij passende gootbeugels, verbindingsstukken, tapeinden, binnenhoeken, buitenhoeken, expansiestukken, eindstukken of uitlopen in ons assortiment. Hiernaast leveren wij diverse accessoires welke er voor zorgen dat door het regenwater meegevoerd vuil niet in de hwa buis kan stromen. Dit voorkomt verstopping van uw hwa afvoersysteem. Binnen ons assortiment heeft u de keuze uit gootdrains, bladvangers en/of bladscheiders.

Selecteer voor het maken van de juiste keuze in accessoires het model, de diameter en het materiaal van de dakgoot.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.