0
Dakgoten

Dakgoten

Een nieuwe dakgoot plaatsen of een oude dakgoot vervangen? Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment pvc dakgoten, polyester dakgoten, zinken dakgoten en roodkoperen dakgoten. Voor elke situatie de perfecte dakgoot. Welke dakgoot, ook wel regengoot genoemd, het meest geschikt is voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren. Naast de vormgeving van de dakgoot zijn ook het materiaal en afmetingen van belang voor onder andere het onderhoud, maar ook de kosten voor aanschaf en installatie.

Bakgoot, mastgoot of designgoot?

Dakgoten zijn in verschillende modellen te verkrijgen:

Mastgoot

Een mastgoot heeft een halfronde vorm en heeft een klassieke uitstraling. Mastgoten worden vaak gebruikt bij woningen, historische gebouwen en kleinere constructies waar een traditionele uitstraling gewenst is.

Bakgoot

Een bakgoot heeft een rechthoekige of vierkante vorm met rechte zijkanten en een platte bodem. Bakgoten worden vaak gebruikt bij moderne woningen, commerciële gebouwen en grotere constructies waar een strakkere en eigentijdse look gewenst is.

Designgoot, Tradition.

Een designgoot, Tradition heeft een klassiek design. Deze witte dakgoot is geschikt voor middel en grote daken, zoals woningen en garages.

De keuze voor het model dakgoot is vaak een kwestie van persoonlijke smaak. Voordeel van een mastgoot is dat de ronde vorm een betere waterafloop creëert en daardoor minder kans op verstoppingen van de dakgoot op zich geeft.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de te gebruiken dakgoten en mogelijke toepassingen.

Pvc dakgoten Woningen Stallen Carports Garages Overkapping Tuinhuisje
S-lon mastgoot, Extra            
S-lon mastgoot, Standaard            
S-lon bakgoot, Mini            
S-lon bakgoot, Standaard            
S-lon bakgoot, Tradition            
Nicoll mastgoot, Standaard            
Nicoll mastgoot, Vodalis            
Nicoll mastgoot, Ovation            
Polyester dakgoten Woningen Stallen Carports Garages Overkapping Tuinhuisje
Rawinso, bakgoten            
Zinken dakgoten Woningen Stallen Carports Garages Overkapping Tuinhuisje
NTZ mastgoot            
NTZ bakgoot            
Roodkoperen dakgoten Woningen Stallen Carports Garages Overkapping Tuinhuisje
Mastgoot            
Bakgoot            

Verschillende soorten dakgoten

Naast het model van de dakgoot is ook de keuze voor het materiaal belangrijk.
Ons assortiment dakgoten bestaat uit verschillende materiaalsoorten en uitvoeringen:
  • Pvc dakgoten, verkrijgbaar in mastgoot en bakgoot uitvoering.
  • Polyester dakgoten, verkrijgbaar in bakgoot uitvoering.
  • Zinken dakgoten, verkrijgbaar in mastgoot en bakgoot uitvoering.
  • Roodkoperen dakgoten, verkrijgbaar in mastgoot en bakgoot uitvoering.

Pvc dakgoten

Een pvc goot is een veelgebruikte keuze voor de afwatering van daken. Pvc staat voor polyvinylchloride, een kunststof materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid, lage onderhoudsvereisten en kosteneffectiviteit. Pvc dakgoten zijn bij ons verkrijgbaar in mastgoot en bakgoot model.
Meer informatie over pvc dakgoten

Polyester dakgoten

Een polyester dakgoot is gemaakt van glasvezelversterkt polyester, een duurzaam en sterk materiaal. Deze dakgoten zijn licht van gewicht, en bestand tegen corrosie, roest en andere vormen van slijtage. De polyester dakgoot is bij ons verkrijgbaar in het bakgoot model.
Meer informatie over polyester dakgoten

Zinken dakgoten

Een zinken dakgoot is een duurzame en stijlvolle oplossing voor de afwatering van daken. Zink is een natuurlijk metaal dat bekend staat om zijn weersbestendigheid en corrosiebestendigheid. Dakgoten van zink zijn bij ons verkrijgbaar in het bakgoot en mastgoot model.
Meer informatie over zinken dakgoten

Roodkoperen dakgoten

Een dakgoot van roodkoper is zeer duurzaam en geeft een unieke en robuuste uitstraling. Koper is van nature bestand tegen corrosie en roest en hierdoor dus zeer geschikt als dakgoot. Een opvallend kenmerk van een roodkopen dakgoot is de prachtige verandering in kleur na verloop van tijd. Roodkoperen dakgoten zijn bij ons verkrijgbaar in mastgoot en bakgoot model.
Meer informatie over roodkoperen dakgoten

Zinken dakgoot op maat

Een zinken dakgoot op maat is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle oplossing voor de afwatering van je dak. Zink is een materiaal dat bekend staat om zijn weerbestendigheid en lange levensduur, waardoor het ideaal is voor toepassingen zoals dakgoten.

Een zinken dakgoot is minimaal onderhoud nodig. Zink is van nature bestand tegen corrosie en heeft een lange levensduur. Na verloop van tijd krijgt het zink een karakteristieke patinalaag, wat bijdraagt aan een prachtige uitstraling van de goot.
Meer informatie over zinken dakgoten op maat

Accessoires voor dakgoten

Naast de verschillende modellen en materialen dakgoten bestaat ons assortiment uit diverse accessoires voor het monteren van dakgoten. Voor ieder model en materiaal dakgoot hebben wij passende gootbeugels, verbindingsstukken, tapeinden, binnenhoeken, buitenhoeken, expansiestukken, eindstukken of uitlopen in ons assortiment.

Hiernaast leveren wij diverse accessoires welke ervoor zorgen dat door het regenwater meegevoerd vuil niet in de hwa buis kan stromen. Dit voorkomt verstopping van het hwa afvoersysteem. In ons assortiment hebben we hiervoor gootdrains, bladvangers en/of bladscheiders.

Selecteer voor het maken van de juiste keuze in accessoires het model, de diameter en het materiaal van de dakgoot.
Meer informatie over accessoires voor dakgoten

Dakgoten kopen bij Wildkamp

Wildkamp heeft een ruim assortiment dakgoten en benodigdheden. Voor elk huis, schuur, garage of carport de juiste dakgoot.
Koop de gewenste dakgoot in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.