0
Werkschoenen & toebehoren

Werkschoenen & toebehoren

Op zoek naar werkschoenen? Dan is het belangrijk de werkschoenen te selecteren die het best passen bij de werkzaamheden en de bijbehorende veiligheidseisen.
Tijdens bepaalde werkzaamheden is het verplicht werkschoenen met een veiligheidsklasse te dragen. Veiligheidsschoenen hebben een S classificatie om aan te geven welke eigenschap de schoenen hebben.
De Europese veiligheidsnormen benoemen de minimumeisen die worden gesteld aan veiligheids- of werkschoenen. Het is afhankelijk van de werkomgeving aan welke norm schoenen moeten voldoen. Hieronder volgt een uitleg wat de verschillende normen en veiligheidsklassen precies inhouden.

Veiligheidsklassen

  • Klasse S1: werkschoenen met veiligheidsneus, antislip klasse (SRA, SRB of SRC), brandbestendige zool, antistatische eigenschappen, energie absorberende hak en gesloten hiel.
  • Klasse S1P: dezelfde eigenschappen als S1 en met antiperforatie tussenzool.
  • Klasse S2: dezelfde eigenschappen als S1 en met een bepaalde maximum waterdoorlaatbaarheid en waterabsorptie.
  • Klasse S3: dezelfde eigenschappen als S2 en met antiperforatie tussenzool en geprofileerde loopzool.

Slipweerstand

De slipweerstand wordt in 3 normeringen aangeduid:
  • SRA: wegglijbestendigheid op keramische tegels.
  • SRB: wegglijbestendigheid op stalen platen en glycerine.
  • SRC: wegglijbestendigheid op keramische tegels, stalen platen en glycerine.

ESD

Electro Static Discharge werkschoenen hebben de eigenschap om elektrostatische lading weer te ontladen. Deze schoenen hebben een lage weerstand en kunnen daardoor de statische elektriciteit afvoeren.

Hoge/lage werkschoen

De keuze voor een hoge of lage schoen is afhankelijk van de werkzaamheden. Wanneer je veel gehurkt of geknield zit heeft een lage schoen vaak de voorkeur. Bij werkzaamheden waarbij je veel moet klimmen geeft een hogere schoen meer stabiliteit. Een hoge schoen geeft normaal gesproken een betere bescherming dan een lage schoen omdat de achillespees beter wordt afgedekt.

Toebehoren werkschoenen

De veters zijn in verschillende kleuren en lengtes verkrijgbaar.

De juiste combinatie van werkschoenen en inlegzolen zorgt voor optimaal comfort, gaat vermoeidheid tegen en zorgt ervoor dat je de hele werkdag energie heeft. De juiste inlegzool zorgt voor voldoende ondersteuning en een goede vochtregulatie.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.