0
Beregening

Beregening

Het klimaat verandert, we krijgen hierdoor steeds vaker te maken met extreme droogte en hitte. Het is voor planten en gazon van groot belang dat deze op de juiste momenten van de goede hoeveelheid water worden voorzien. Door het installeren van beregening zorgt u voor goede groei van planten en gazon. In onderstaande productgroepen vindt u, naast de producten, aanvullende informatie per onderwerp.
Bij een juiste beregeningsinstallatie kan er jarenlang onbezorgd van genoten worden en wordt er daarnaast een hoop moeite, tijd en niet te vergeten kostbaar water bespaard.

Voor een optimale beregening zijn het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en management van groot belang. Hierbij kunnen wij u ontzorgen! Bekijk onze basis beregeningssets voor het aanleggen van tuinberegening. Weet u niet welke basisset past in uw situatie? Maak gebruik van onze beregening keuzehulp. Een andere vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en/of een compleet beregeningsplan op maat.

gazon beregenenGazon beregenen

Er zijn veel methoden om het gazon te voorzien van water. Een klein gazon kan worden voorzien van water d.m.v. een hand- of zwenksproeier. Bij een groter gazon is een handsproeier geen optie. Een systeem met pop-up sproeiers of bovengrondse sproeiers is hier een uitkomst. De systemen kunnen eenvoudig bestuurd worden met behulp van een beregeningscomputer met toebehoren.

beregening gewassenGewassen beregenen

Wildkamp heeft een uitgebreid beregeningsassortiment voor de agrariƫr. Verschillende gewassen vragen om specifieke beregeningsmethoden. Wildkamp heeft voor vrijwel elk gewas de juiste beregeningsinstallatie. Het assortiment bestaat uit bronfilters, beregeningsbuizen (metaal en kunststof), koppelingen, sproeislangen en diverse soorten sproeiers o.a. verrijdbare, nevel, sector en rondsproeiers.

beregeningspompenBeregeningspompen

In een beregeningsinstallatie neemt is de beregeningspomp een belangrijke schakel. Voor het selecteren van de juiste pomp zijn o.a. van belang:
  • Aantal, capaciteit en benodigde druk van de sproeiers.
  • Diameters en lengtes van het leidingsysteem.
  • Capaciteit van de bron.
  • Diepte van het grondwater.
  • Energievoorziening; is er elektra aanwezig, 230 V en/of 400 V.

Leidingsysteem

Als leidingsysteem kan er gekozen worden tussen slangen, bovengrondse leidingen of ondergronds leidingsysteem. De keuze is afhankelijk van de situatie en specifieke wensen.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.