0
Vijvers

Vijvers

Wilt u genieten van een mooie vijver in uw tuin? Naast de benodigdheden voor de aanleg en onderhoud van uw vijver, hebben wij ook complete filtersystemen en producten om uw vijver meer uitstraling te geven met bijvoorbeeld een waterval, fontein of beekloop. Ook voor uw vissen hebben wij een ruim assortiment visvoer, visvoerautomaten en observatiebollen.

Vijverbenodigdheden

Bij Wildkamp kunt u terecht voor al uw vijverbenodigdheden. Of u nu kiest voor een vijver met vissen, planten of met een waterval. In ons assortiment vindt u zowel producten die nodig zijn voor het aanleggen als voor het onderhouden van uw tuinvijver. Denk bijvoorbeeld aan vijverfolie, voorgevormde vijvers, vijverpompen en verlichting voor uw vijver.

Kort samengevat vindt u bij ons de juiste producten voor:

Een vijver met zuiver water

Wanneer u een vijver heeft, is het belangrijk om uw vijverwater helder en gezond te houden. Vijverwater wordt namelijk snel troebel en dit heeft impact op het milieu in uw vijver. Om uw vijver schoon te houden hebben wij diverse vijverbenodigdheden. Zo bieden wij bijvoorbeeld diverse filters, maar ook complete filtersystemen. Daarnaast vindt u in ons assortiment verschillende pompen en waterverbeteringsmiddelen. Of kies voor één van onze vijverstartpakketten, waarmee u het water in uw vijver kunt controleren, optimaliseren en zuiveren.

Het leven in uw vijver: voor elk probleem een oplossing

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het leven in uw vijver, zoals planten of vissen. Hiervoor is een optimaal milieu erg belangrijk. Uw vijver moet worden onderhouden, maar ook worden beschermd. In de zomer heeft uw vijver andere bescherming nodig dan in de winter. In de zomer liggen gevaren op de loer van bijvoorbeeld reigers en katten. In de winter kunnen de vissen in uw vijver verstikken, doordat ze geen zuurstof meer krijgen. Voor al uw problemen hebben wij een oplossing.
Naast de beste producten om uw vijver te beschermen, bieden wij ook standaard vijverbenodigdheden als visvoer en voederautomaten. In ons ruime assortiment vindt u alles voor uw vijver, van aanleg tot onderhoud en verfraaiing!

Sfeer in en om uw vijver

Wilt u van uw tuinvijver een prachtige sfeermaker maken? Ook dan hebben wij voor u de juiste producten. Om extra sfeer te creëren in uw vijver kunt u bijvoorbeeld kiezen voor vijververlichting. Of plaats bijvoorbeeld een waterval, fontein of waterornament. Deze dienen niet alleen als verfraaiing, ook brengen ze extra zuurstof in het water. Onze fonteinen en waterstralen kunt u vervolgens voorzien van de juiste verlichting, voor een extra spectaculair effect. Of wat dacht u van een mistmaker bij uw vijver?

Advies over uw vijver of vijverbenodigdheden

Heeft u advies nodig over de aanleg van uw vijver, het onderhoud of over bepaalde vijverbenodigdheden? Onze experts kunnen u ondersteunen bij uw vijverproject. Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Neem hiervoor gerust contact op met onze klantenservice.

Maak uw vijver klaar met deze simpele stappen:

1. Voorjaarskuur
Neutraliseer schadelijke stoffen in het water en versterk de slijmhuid van uw vijvervissen met Biofit van Velda.

2. Voorkom alg

Beperk algengroei met Algen Stop en verwijder vijverbodemslib met Bio-Oxydator.Bio-Oxydator

3. Water op peil
Breng waterwaardes op peil met GH Plus en KH Plus.
Zorg dat de GH-waardes tussen 8° en 12°DH liggen en de KH-waardes tussen 6° en 8°DH.

4. Bacteriën

Start uw vijver op met Bacterial waterzuiverende bacteriën en houdt het vijverwater op peil.

5. Groen water

Zorg voor helder water met de UV-C lamp.
Vervang de lamp in het voorjaar voor een optimaal resultaat.

6. Beplanting

Breng waterplanten aan. Bestaande planten vermeerderen of verplanten? 
Gebruik ruime plantmanden.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.