0
Vijvers

Vijvers

Wil je genieten van een mooie vijver in de tuin? Naast de benodigdheden voor de aanleg en onderhoud van een vijver, hebben wij ook complete filtersystemen en producten om de vijver meer uitstraling te geven met bijvoorbeeld een waterval, fontein of beekloop. Ook voor de vissen hebben wij een ruim assortiment visvoer, visvoerautomaten en observatiebollen.

Vijverbenodigdheden

Bij Wildkamp kun je terecht voor al je vijverbenodigdheden. Of je nu kiest voor een vijver met vissen, planten of met een waterval. In ons assortiment vind je zowel producten die nodig zijn voor het aanleggen als voor het onderhouden van de tuinvijver. Denk bijvoorbeeld aan vijverfolie, voorgevormde vijvers, vijverpompen en verlichting voor de vijver.

Kort samengevat vind jebij ons de juiste producten voor:

Een vijver met zuiver water

Wanneer je een vijver hebt, is het belangrijk om het vijverwater helder en gezond te houden. Vijverwater wordt namelijk snel troebel en dit heeft impact op het milieu in de vijver. Om je vijver schoon te houden hebben wij diverse vijverbenodigdheden. Zo bieden wij bijvoorbeeld diverse filters, maar ook complete filtersystemen. Daarnaast vind je in ons assortiment verschillende pompen en waterverbeteringsmiddelen. Of kies voor één van onze vijverstartpakketten, waarmee je het water in de vijver kunt controleren, optimaliseren en zuiveren.

Het leven in de vijver: voor elk probleem een oplossing

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het leven in de vijver, zoals planten of vissen. Hiervoor is een optimaal milieu erg belangrijk. De vijver moet worden onderhouden, maar ook worden beschermd. In de zomer heeft een vijver andere bescherming nodig dan in de winter. In de zomer liggen gevaren op de loer van bijvoorbeeld reigers en katten. In de winter kunnen de vissen in de vijver verstikken, doordat ze geen zuurstof meer krijgen. Voor alle problemen hebben wij een oplossing.
Naast de beste producten om een vijver te beschermen, bieden wij ook standaard vijverbenodigdheden als visvoer en voederautomaten. In ons ruime assortiment vind je alles voor de vijver, van aanleg tot onderhoud en verfraaiing!

Sfeer in en om de vijver

Wil je van je tuinvijver een prachtige sfeermaker maken? Ook dan hebben wij de juiste producten. Om extra sfeer te creëren in de vijver kun je bijvoorbeeld kiezen voor vijververlichting. Of plaats bijvoorbeeld een waterval, fontein of waterornament. Deze dienen niet alleen als verfraaiing, ook brengen ze extra zuurstof in het water. Onze fonteinen en waterstralen kun je vervolgens voorzien van de juiste verlichting, voor een extra spectaculair effect. Of wat dacht je van een mistmaker bij de vijver?

Advies over de vijver of vijverbenodigdheden

Heb je  advies nodig over de aanleg van een vijver, het onderhoud of over bepaalde vijverbenodigdheden? Onze experts kunnen ondersteunen bij een vijverproject. Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Neem hiervoor gerust contact op met onze klantenservice.

Maak je vijver klaar met deze simpele stappen:

1. Voorjaarskuur
Neutraliseer schadelijke stoffen in het water en versterk de slijmhuid van vijvervissen met Biofit van Velda.

2. Voorkom alg

Beperk algengroei met Algen Stop en verwijder vijverbodemslib met Bio-Oxydator.Bio-Oxydator

3. Water op peil
Breng waterwaardes op peil met GH Plus en KH Plus.
Zorg dat de GH-waardes tussen 8° en 12°DH liggen en de KH-waardes tussen 6° en 8°DH.

4. Bacteriën

Start je vijver op met Bacterial waterzuiverende bacteriën en houdt het vijverwater op peil.

5. Groen water

Zorg voor helder water met de UV-C lamp.
Vervang de lamp in het voorjaar voor een optimaal resultaat.

6. Beplanting

Breng waterplanten aan. Bestaande planten vermeerderen of verplanten? 
Gebruik ruime plantmanden.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.