0
Afscheiders, tanks & inspectieputten

Afscheiders, tanks & inspectieputten

Tanks en inspectieputten vormen een essentieel onderdeel van onze moderne infrastructuur, vooral als het gaat om het beheer van afvalwater en verschillende soorten vloeistoffen. De tanks spelen een cruciale rol bij het scheiden, opslaan en reinigen van diverse stoffen. Ze dragen bij aan het behoud van kwaliteit van ons milieu en zorgen ervoor dat afvalwater en verschillende vloeistoffen op een verantwoorde manier worden behandeld. Bij Wildkamp vind je verschillende soorten tanks zoals, septic tanks, vetafscheiders, olie- en benzineafscheiders, coalescentieafscheiders en inspectieputten.

Septic tanks

Een septic tank wordt gebruikt voor de zuivering van huishoudelijk afvalwater, zoals van toiletten, douches, wastafels en wasmachines, in gebieden waar geen aansluiting is op een gemeentelijk rioleringssysteem. Het doel van een septic tank is om het afvalwater op een veilige en milieuvriendelijke manier te behandelen voordat het terugkeert in de bodem of sloot.

Het is belangrijk om een septic tank regelmatig te onderhouden en te laten legen, omdat anders het slibniveau te hoog kan worden en de efficiëntie van de tank kan verminderen.

Meer informatie over septic tanks

Vetafscheiders

Een vetafscheider is ontworpen om vet, olie en andere stoffen van afvalwater te scheiden en op te vangen, zodat deze niet in het riool komen. Vetafscheiders worden vooral gebruikt in de horeca, voedselverwerkingsindustrie en andere commerciële keukens. Het belangrijkste doel van een vetafscheider is het voorkomen van verstoppingen en vervuilingen van het rioolstelsel.

Meer informatie over vetafscheiders

Olieafscheiders en benzineafscheiders

Een olieafscheider en benzineafscheider wordt gebruikt om oliën, benzine en diesel te scheiden en op te vangen uit water voordat het water wordt geloosd in het riool. Olieafscheiders en benzineafscheiders worden vooral gebruikt op locaties waar het risico op morsen van oliën en brandstoffen hoog is.

Meer informatie over olie- en benzineafscheiders

Coalescentieafscheiders

Een coalescentieafscheider is een veelzijdig apparaat die in verschillende industrieën en toepassingen wordt gebruikt om de efficiënte scheiding van vloeistoffen te bevorderen en zo de milieuvoorschriften en productieprocessen te handhaven. De specifieke toepassing kan variëren afhankelijk van de industrie en de vereisten van het proces.

Coalescentieafscheiders worden toegepast in bijvoorbeeld werkplaatsen, lucht- en ruimtevaart, autowasstraten, petrochemische industrie, garagebedrijven, tankstations, enz.

Een coalescentieafscheider heeft een grote mate van filtering dan een olie- / benzineafscheider.

Meer informatie over coalescentieafscheiders

Inspectieputten

Met een inspectieput, ook wel controleput genoemd, kun je de riolering inspecteren, reinigen en onderhouden. Een inspectieput wordt o.a toegepast achter een vetafscheider, olie- /benzineafscheider, coalescentieafscheider, enz. In de controleput kan een monster genomen worden van de vloeistof welke hierdoor heen stroomt, dit monster kan worden gecontroleerd op o.a. vet, olie en andere vloeistoffen welke het achterliggende riool of openwater zouden kunnen aantasten.

Meer informatie over inspectieputten

Een tank of inspectieput kopen bij Wildkamp

De gewenste tank of inspectieput kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale stank of inspectieput voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.