0
Regenwaterinfiltratie

Regenwaterinfiltratie

Regenwaterinfiltratie is een methode waarbij regenwater niet wordt afgevoerd naar een rioolsysteem of sloot. Het regenwater wordt opgevangen en geïnfiltreerd in de bodem. Hierdoor wordt er lokaal een natuurlijke waterafvoer in de tuin gerealiseerd en verdroging tegengegaan. Ook wordt de riolering niet overbelast en wordt riool overstort voorkomen.

Infiltratie regenwater in de tuin

Het infiltreren van regenwater in je tuin is een milieuvriendelijke en duurzame methode die kan helpen bij het verminderen van waterafvoerproblemen en het bevorderen van een gezonde groei van planten. Het infiltreren van regenwater in je tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook helpen om de kosten van waterverbruik te verlagen. Het is belangrijk om rekening te houden met de lokale regelgeving en de bodem- en klimaatomstandigheden bij het plannen en implementeren van regenwaterinfiltratie in je tuin.

Regenwater afvoeren in de grond

Regenwater afvoeren in de grond heeft verschillende voordelen (infiltreren), waaronder het verminderen van wateroverlast, het herstellen van grondwaterlagen en het bevorderen van duurzaam waterbeheer.

Wildkamp heeft een compleet assortiment met o.a. infiltratiebuizen, putten, kolken, geotextiel en infiltratiekratten.

Infiltratiebuizen

De functie van een infiltratiebuis is om hemelwater te transporteren naar een infiltratiesysteem, rioleringssysteem of sloot. Tijdens dit transport zal de infiltratiebuis het hemelwater al infiltreren, wat betekent dat het water in de bodem kan sijpelen of opgenomen kan worden in de omringende grond. Het water wat niet door de infiltratiebuis wordt geïnfiltreerd in de bodem zal doorstromen naar een infiltratie- of ander hemelwaterafvoersysteem. Dit omdat een infiltratiebuis een beperkte infiltratiecapaciteit heeft door zijn geringe inhoud.
Bekijk alle infiltratiebuizen

Infiltratieputten & kolken

Infiltratieputten

Een infiltratieput kan worden gebruikt om regenwater op te vangen en te infiltreren (in de bodem opnemen). Het is een effectieve oplossing voor het afvoeren van regenwater zonder een aansluiting op de riolering of sloot. Het doel van infiltratieputten is om het regenwater op een duurzame manier te beheren, dit helpt om het grondwater aan te vullen en overstromingen te voorkomen.

Infiltratiekolken

Een infiltratiekolk is ontworpen om regenwater op te vangen en direct in de onderliggende bodem te laten infiltreren, in plaats van het water naar een rioolstelsel of oppervlaktewater af te voeren. Dit helpt grondwater aan te vullen overstromingen te voorkomen. Een infiltratiekolk kan ook de oplossing zijn als er geen regenwater afvoersysteem aanwezig is en ook niet te installeren is.
Bekijk alle infiltratieputten en kolken

Zandvangputten

Een zandvangput is een onmisbaar onderdeel in een regenwater infiltratiesysteem. De put zorgt ervoor dat verontreinigingen in het hemelwater, zoals zand en bladeren worden tegengehouden en in de zandvangput achterblijven. Zo wordt verstopping van het infiltratiesysteem voorkomen.
Bekijk alle zandvangputten en accessoires

Geotextielen

Geotextiel wordt gebruikt bij regenwaterinfiltratiesystemen om dichtslippen te voorkomen. Het fungeert als een scheiding en filter laag en zorgt er zo voor dat vuil niet door de openingen in het systeem terecht kan komen.
Bekijk alle geotextielen

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten zijn ontworpen om regenwater op te vangen, tijdelijk op te slaan en langzaam in de bodem te laten infiltreren. Bij regen vullen de infiltratiekratten waarna het regenwater via de wanden de omringende bodem in trekt. Dit proces helpt bij het aanvullen van het grondwater, vermindert de belasting op het rioolstelsel, en zorgt dat het hemelwater afgevoerd wordt.
Meer informatie over infiltratiekratten

Regenwaterinfiltratiesysteem kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je alles voor regenwaterinfiltratie, voor elke situatie de juiste producten. Koop de gewenste regenwaterinfiltratie benodigdheden in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.