0
Hwa buizen & hulpstukken

Hwa buizen & hulpstukken

Een hwa buis is, mits juist geselecteerd en geplaatst, naast noodzakelijk een sieraad voor de woning. We leveren ze in verschillende diameters, kleuren, uitvoeringen en in de materiaalsoorten pvc, zink en verzinkt staal. Naast de hwa buis bestaat het assortiment uit diverse hulpstukken en bevestigingsbeugels zodat u altijd een compleet hwa aan kunt leggen.

Uitvoering

Regenpijpen zijn er in verschillende vormen. De vorm van de regenpijp wordt, net als de dakgoot, bepaald op basis van persoonlijke smaak en praktische overwegingen. Wij leveren ook alle benodigde hulpstukken voor regenpijpen.

Berekenen van de diameter van de regenpijp

Voor het berekenen van het aantal en diameter van de regenpijpen kan de volgende vuistregel toegepast worden: "Voor elke m2 dakoppervlak is 1 cm2 hemelwaterafvoer nodig".
Diameter buis Oppervlakte buis
60 mm 28,3 cm2
70 mm 38,5 cm2
80 mm 50,2 cm2
90 mm 63,6 cm2
100 mm 78,5 cm2
125 mm 122,7 cm2

Tijdelijke hwa

Wanneer de regenpijpen in een later stadium van de bouw geplaatst worden, hebben de gevels geen bescherming tegen regenwater. Men maakt dan vaak gebruik van tijdelijke hwa. Tijdelijke hwa is een soort slang welke aan de gootuitloop gekoppeld wordt en ervoor zorgt dat het water niet langs de gevel stroomt.

Bevestiging

Regenpijpen worden met speciale hwa beugels bevestigd. Wij leveren hier een breed assortiment in, geschikt voor bevestiging in elke gewenste situatie.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.