0
Hwa buizen & hulpstukken

Hwa buizen & hulpstukken

Een hwa buis, ook wel regenpijp genoemd is een essentieel onderdeel van het hemelwater afvoersysteem. Het zorgt voor de afvoer van regenwater van het dak naar een geschikte afvoerlocatie, om waterschade en overlast te voorkomen . Bij Wildkamp vind je hwa buizen in verschillende diameters, kleuren, uitvoeringen en materiaalsoorten. Naast de hwa buizen hebben we ook een ruim assortiment hulpstukken en bevestigingsbeugels.

Soorten hwa buizen

Regenpijpen zijn er in verschillende soorten. De vorm van de regenpijp wordt, net als de dakgoot, bepaald op basis van persoonlijke smaak en praktische overwegingen.

Bij Wildkamp vind je de volgende hwa buizen en hulpstukken

Hwa buizen en hulpstukken, pvc

Het meest gebruikte materiaal voor een hemelwaterafvoer is pvc. Het voordeel van pvc is dat het eenvoudig te verwerken is, de materialen licht zijn en over het algemeen is deze oplossing het goedkoopst.
Meer informatie over pvc hwa buizen en hulpstukken

Hwa buizen en hulpstukken, zink

Vaak wordt bij een hemelwaterafvoer gekozen voor zinken hwa buizen en hwa hulpstukken, dit omdat het veel uitstraling aan een woning en/of gebouw geeft. Zinken hwa buizen en hulpstukken zijn daarnaast sterk en hebben een lange levensduur.
Meer informatie over zinken hwa buizen en hulpstukken

Hwa buizen en hulpstukken, thermisch verzinkt staal

Hwa buizen en hulpstukken van thermisch verzinkt staal (gegalvaniseerd) zijn extra stevig. Door gebruik te maken van staal zijn deze regenpijpen "hufterproof". Bij thermisch verzinken krijgt de stalen buis een extra laag welke roestvast is.
Meer informatie over thermisch verzinkt stalen hwa buizen en hulpstukken

Hwa buizen en hulpstukken, roodkoper

Hwa buizen en hulpstukken van roodkoper zijn zeer duurzaam en geven een unieke en robuuste uitstraling. Koper is van nature bestand tegen corrosie en roest en hierdoor dus zeer geschikt als hwa buis.
Meer informatie over roodkoperen hwa buizen en hulpstukken

Diameter regenpijp berekenen

Om de diameter van een hwa buis / regenpijp te berekenen moet je rekening houden met het dakoppervlak waarvan het hemelwater wordt geloosd.

Voor het berekenen van de diameter van hemelwaterafvoer buizen en het aantal hwa buizen kan de volgende vuistregel toegepast worden: "Voor elke m2 dakoppervlak is 1 cm2 hemelwaterafvoer nodig".
Diameter buis Oppervlakte buis
60 mm 28,3 cm2
70 mm 38,5 cm2
80 mm 50,2 cm2
90 mm 63,6 cm2
100 mm 78,5 cm2
125 mm 122,7 cm2

Tijdelijke hwa

Een tijdelijke hwa is een voorlopige oplossing voor het afvoeren van regenwater. Vaak wordt tijdelijk hwa gebruikt  tijdens de bouwfase van een gebouw, waar permanente hwa nog niet mogelijk, gewenst of beschikbaar is.

Tijdelijke hwa bestaat is een soort slang welke aan de gootuitloop bevestigd wordt en ervoor zorgt dat het water niet langs de gevel stroomt.
Meer informatie over tijdelijke hwa

Hwa beugels

Hwa beugels, ook wel regenpijpbeugels genoemd, worden gebruikt om hwa buizen aan muur of gevel te bevestigen. De beugels zijn leverbaar in verschillende materialen en kleuren. Voor elke hwa buis een bijpassende hwa beugel.

Hwa buizen en hulpstukken kopen bij Wildkamp

Wildkamp heeft een ruim assortiment hwa buizen en hulpstukken. Voor elk huis, schuur, garage of carport de juiste regenpijpen en benodigdheden. Koop de gewenste regenpijpen en hulpstukken in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.