0
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast in nieuwbouw en bij renovatie van woningen. Vloerverwarming is uitermate geschikt om een heerlijke en comfortabele warmte te creëren. Daarnaast is het energiezuiniger dan een standaard CV installatie waardoor je geld bespaart en een positieve bijdrage levert aan het milieu.
vloerverwarming

Wat is vloerverwarming

Vloerverwarming warmt de ruimte op met behulp van verwarmingselementen in de vloer. Vloerverwarming zorgt voor gelijkmatigere verwarming, hierdoor voelt de warmte aangenamer. Bovendien is vloerverwarming efficiënter wat resulteert in een lager energieverbruik.

Hoe werkt vloerverwarming

Bij een standaard CV systeem wordt warm water vanaf de CV ketel naar de radiatoren gepompt. De warme radiatoren geven deze warmte af aan de lucht. Bij vloerverwarming wordt een leidingsysteem in de vloer aangebracht. Door deze leidingen loopt warm water wat warmte afgeeft aan de vloer. Doordat vloerverwarming een groter oppervlakte en verdeling heeft dan radiatoren is de temperatuur in deze ruimte beter te beheersen.

Verschillende combinaties

 • Vloerverwarming als hoofdverwarming
  Vloerverwarming als hoofdverwarming is energiezuinig en geeft een heerlijk comfortabele warmte af.
 • Vloerverwarming als bijverwarming
  Bij deze optie worden naast de vloerverwarming ook enkele radiatoren geplaatst. Hierdoor is de opstarttijd korter en zijn er minder hoge temperatuurverschillen in de vloerverwarming.
 • Elektrische vloerverwarming
  Deze optie is dunner dan standaard vloerverwarming en is eenvoudig aan te brengen als bijverwarming in ruimtes als een badkamer of wc.

Vloerverwarming i.c.m. verschillende soorten vloer

Vloerverwarming kan onder de meeste vloerbedekkingen toegepast worden. Er zijn wel een aantal punten waarmee rekening gehouden moet worden, een van de belangrijkste is hoe goed het materiaal de warmte doorlaat.
 • Houten vloer
  Hout is een natuurproduct en kan gaan werken door warmte en koude schommelingen. Toch is het goed mogelijk vloerverwarming onder een houten vloer aan te leggen. In de meeste gevallen wordt een combinatie tussen radiatoren en vloerverwarming gekozen. De radiatoren zorgen voor een snellere verwarming van de ruimte, terwijl de vloerverwarming een aangename warmte via de vloer doorgeeft. De vloerverwarming kan in dit geval een lagere en constante temperatuur aannemen waardoor de houten vloer geen grote temperatuurverschillen hoeft te verwerken.
 • Laminaat vloer
  Laminaat wordt vaak toegepast als vloerbedekking. Er zijn veel verschillende soorten laminaat waaronder ook een groot aantal soorten die geschikt zijn om te verwerken bij vloerverwarming.
 • Vloertegels
  Vloertegels worden het meest toegepast in combinatie met vloerverwarming. Vloertegels hebben in mindere mate last van de temperatuurverschillen en zijn daarmee uitermate geschikt.

Vloerverwarming aanleggen

Voor het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem is het raadzaam een legplan te maken. Wildkamp kan daarbij helpen. Wil je graag een legplan voor het aanleggen van vloerverwarming ontvangen? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met op.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.