0
Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen maken gebruik van duurzame energie, dit kan gebruikt worden voor verwarming en het produceren van warm tapwater (douchen, wassen enz). Dit is niet alleen financieel interessant voor woningen maar ook bedrijven, ook in situaties waar grote volumes heet water gebruikt worden zoals melkveebedrijven. Benieuwd of een warmtepomp interessant is? Doe nu de warmtepomp check!

Het bepalen van de juiste warmtepomp is maatwerk. Meer informatie over warmtepompen? Neem dan nu contact op met een van onze specialisten.

Meer informatie over warmtepompen

Warmtepompen zijn er in vele soorten en maten. De soorten die wij leveren zijn:
  • Lucht - water
  • Bron - water

Lucht – water

Hierbij wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald en vervolgens in de warmtepomp omgezet naar warm water voor CV en/of tapwater.

Er zijn 2 varianten waarbij:
  • De warmtepomp buiten opgesteld wordt;
  • De warmtepomp binnen opgesteld wordt, hierbij moet een opening in de muur gemaakt worden zodat de unit buitenlucht aan kan zuigen.

Bron – water

Hierbij wordt de warmte uit de bodem gehaald. In de warmtepomp wordt deze warmte omgezet naar warm water voor cv en/of tapwater.

CV-buffervat
Bij een warmtepomp die voor cv wordt gebruikt wordt een cv-buffervat toegepast. Dit om een buffer te hebben met voldoende warm water om de cv installatie van warm water te voorzien. In een aantal sets is het buffervat geïntegreerd.

Tapwaterboiler
Voor het gebruiken van warm water voor menselijke consumptie wordt een tapwaterboiler toegepast. De juiste boilerinhoud is afhankelijk van de watervraag. Deze is afhankelijk van zaken als; aantal douchekoppen, soort douchekoppen, inhoud ligbad enz.

Meer informatie over Stiebel Eltron

In 1976 begint STIEBEL ELTRON als één van de eerste fabrikanten met de ontwikkeling en productie van warmtepompen. Door de oliecrisis, stijgende stookolieprijzen en autovrije zondagen is de bevolking in de jaren '70 anders gaan denken. Voor het eerst is er aandacht voor systemen die werken met duurzame energie. In de daarop volgende jaren zal de onderneming de warmtepomptechniek verder ontwikkelen en zich zo positioneren als Duitse marktleider.

Investeringen in de toekomst
In 2007 bouwt STIEBEL ELTRON in Holzminden de modernste en grootste warmtepompenfabriek van Midden-Europa, een investering van meer dan 10 miljoen euro. De bouw van de dr.-Theodor-Stiebel-hal, met een oppervlakte van nagenoeg 6.000 vierkante meter, vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming. Deze biedt een productiecapaciteit van meer dan 25.000 warmtepompen per jaar.

In 2009 investeert STIEBEL ELTRON verder in Duitse productievestigingen. De onderneming reageert op de sterk gestegen vraag naar warmtepompen wereldwijd door een tweede fabriek voor warmtepompen te openen in Holzminden, een investering van zo'n acht miljoen euro.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.