0
Douchegoten

Douchegoten

Douchegoten zijn essentieel in elke badkamer. Ze zorgen voor een effectieve afwatering van het douchewater, voorkomen waterophoping en geven de badkamer een moderne uitstraling. De douchegoten zijn leverbaar in verschillende lengtes en kleuren. Ook zijn er verschillende roosters leverbaar. Voor elke badkamer de perfecte douchegoot..

Wat zijn douchegoten?

Een douchegoot, ook wel douchedrain genoemd, wordt geïnstalleerd in de vloer van de douche om water snel en efficiënt af te voeren. Dit is een modern alternatief voor de traditionele douchebak en doucheput en bieden zowel functionele als esthetische voordelen.

Douchedrain voor jouw badkamer

De douchegoot vervangt steeds vaker het doucheputje. Naast de strakke uitstraling van een douchegoot heeft deze nog meer voordelen.

Verbeterde waterafvoer

Een douchegoot kan effectiever water afvoeren dan een traditioneel doucheputje. Door zijn langere ontwerp kan het een groter volume water tegelijkertijd afhandelen, wat helpt om overstromingen in de doucheruimte te voorkomen.

Eenvoudiger schoon te maken

Douchegoten zijn vaak gemakkelijker schoon te maken dan doucheputjes. Veel modellen hebben een verwijderbare sifon of haarfilter, wat het eenvoudig maakt om vuil of haren zonder al te veel moeite te verwijderen.

Veelzijdigheid in ontwerpkeuzes

Douchegoten zijn er in vele materialen, afwerkingen en designs. Dit geeft je veel vrijheid om een stijl te kiezen die perfect past bij de algehele esthetiek van je badkamer.

Flexibiliteit in plaatsing

In tegenstelling tot traditionele doucheputjes, die vaak in het midden van de doucheruimte worden geplaatst, kan een douchegoot aan de rand of een van de zijkanten van de douche worden geïnstalleerd. Dit betekent dat de vloertegels in een enkele helling kunnen worden gelegd, wat installatie eenvoudiger maakt.

Toegankelijkheid

Douchegoten zijn ideaal voor inloopdouches en verhogen de toegankelijkheid, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit.

Muur- of deuruitvoering

Douchegoten zijn leverbaar in een muur- of deur uitvoering. Welke douchegoot geschikt is voor jouw situatie is afhankelijk van de plek waar de douchegoot geplaatst wordt. Wordt deze geplaatst tegen een muur binnen de doucheruimte, dan is een muuruitvoering een goede keus. Wil je de douchegoot bij de ingang van de douche, parallel aan de deur of het open gedeelte van de doucheruimte, dan is een deuruitvoering een betere keus.

Roosters douchegoot

Wildkamp heeft een ruim assortiment roosters voor douchegoten. Deze roosters worden gekenmerkt door hun diversiteit aan designs, materialen en afwerkingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen zoals, glasrooster, tegelrooster, designrooster, enz. Van minimalistisch en strak tot meer decoratief en opvallend.

Douchegoot haarfilter

Een haarfilter, ook wel haar haarvangrooster of haarzeef genoemd, heeft als hoofddoel te voorkomen dat haren en andere deeltjes de afvoer verstoppen. Om het haarfilter schoon te houden, moet je het regelmatig controleren en haren en vuil verwijderen. Dit helpt om een goede waterafvoer te behouden en verlengt de levensduur van de douchegoot en voorkomt verstopping van de afvoer.

Stankafsluiter douchegoot

Een stankafsluiter, ook wel waterslot of sifon genoemd, voegt een extra laag van comfort en hygiëne toe aan de badkamer door ongewenste geuren uit de riolering tegen te houden.

Installatie en onderhoud

Een correcte installatie is cruciaal om lekkages en wateroverlast te voorkomen. Regelmatig reinigen en onderhouden van de douchegoot is ook essentieel om verstoppingen en geurtjes te voorkomen.

Douchegoot kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je verschillende douchegoten, voor elke situatie de juiste douchegoot. Koop de gewenste douchegoot in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig over douchegoten?

We helpen je graag! Wil je advies over douchegoten? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten of kom langs in één van onze filialen voor het beste advies.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.