0
Douche- & afvoerputten

Douche- & afvoerputten

Een juiste doucheput of vloerput zorgt niet alleen voor de afvoer van douchewater en ander water, het voorkomt ook rioolgeur aanwezig en verstopping van het afvoersysteem. Ze zorgen voor een veilige, hygiënische en comfortabele leef- en werkomgeving.

Een goed functionerende doucheput zorgt niet alleen voor een onbelemmerde afvoer van douchewater, maar helpt ook de vorming van plassen water in de ruimte te voorkomen. Bij het kiezen van een afvoerput wordt vaak gelet op zowel het esthetische als het functionele aspect. Hedendaagse afvoerputten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen.

Toepassingen douche- en afvoerputten

Er zijn veel verschillende soorten douche- en afvoerputten. Welke geschikt is voor jouw situatie is afhankelijk van meerdere factoren zoals de hoeveelheid en het type water en vloeistoffen die afgevoerd moeten worden, evenals de specifieke vereisten voor hygiëne en veiligheid in de ruimte. Elk soort ruimte heeft mogelijk unieke uitdagingen en behoeften met betrekking tot waterbeheer en -afvoer, en daarom moet de selectie van afvoerputten dienovereenkomstig worden uitgevoerd.

Badkamers

Doucheput: Specifiek ontworpen voor doucheruimtes om snel water af te voeren en te voorkomen dat water buiten de doucheplek stroomt.

Keukens

Afvoerput: In industriële keukens, waar grote hoeveelheden water en andere vloeistoffen gebruikt worden, zijn afvoerputten noodzakelijk om vloeren droog en veilig te houden.

Garages

Afvoerput: In garages kunnen afvoerputten nuttig zijn om smeltwater of regenwater dat via voertuigen binnenkomt, af te voeren, om vloeistoflekkages af te voeren en voor het afvoeren van water van een tappunt (kraan).

Buitenterrassen of balkons

Afvoerput: Essentieel voor het afvoeren van regenwater en/of buitenkraan, dit voorkomt dat zich plassen vormen op uw terras of balkon.

Kelders

Afvoerput: Vooral belangrijk in gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen, helpt een afvoerput in de kelder om overtollig water af te voeren en schade aan eigendommen te beperken.

Zwembaden

Doucheput: In de doucheruimtes van zwembaden is een goede waterafvoer van cruciaal belang om veilige en hygiënische omstandigheden te behouden.

Industriële ruimtes

Afvoerput: Op industriële locaties waar met vloeistoffen wordt gewerkt, zijn afvoerputten noodzakelijk om morsen en lekkages effectief af te voeren.

Rooster douche- en afvoerput

Meestal worden douche- en afvoerputten geleverd inclusief rooster. Maar het kan ook zijn dat douche- of afvoerputten exclusief rooster geleverd worden omdat er dan verschillende roosters beschikbaar zijn. Het verschil zit hem dan in de kleur, materiaal of de vorm rond of vierkant.

Afvoerput buiten

Afvoerputten buiten spelen een cruciale rol bij het beheer van water in buitenruimtes. Deze putten zorgen ervoor dat overtollig water, veroorzaakt door regenval, smeltwater, buitenkraan of ander gebruik, efficiënt wordt weggeleid om plassen en overstromingen te voorkomen.

Douche- of afvoerput kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je verschillende douche- en afvoerputten, voor elke situatie de juiste douche- of afvoerput. Koop de gewenste douche- of afvoerput in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.