0
Irritec driptape

Driptape

Op zoek naar beregening voor agrarische toepassingen? Dan is driptape een goede keuze. Een groot voordeel van driptape is dat er geen water verspild wordt doordat het water direct bij de wortels terechtkomt. Er wordt dus doeltreffend beregend, er verdampt minimaal water en er is geen verwaaiing zoals bij sproeiers kan gebeuren.

Wat is driptape

Driptape Driptape, ook wel druppeltape genoemd, is een dunwandige, niet-drukcompenserende oprolbare slang die zeer geschikt is om water efficiënt en effectief toe te dienen aan gewassen. Driptape is geschikt voor één of twee seizoenen en wordt veel gebruikt in de akkerbouw. Doordat driptape water rechtstreeks op de bodem levert, is er minimale verspilling van water. In tegenstelling tot bovengrondse sproeiers, waar water vaak verwaait door de wind of deels verdampt door de warmte, wordt bij driptape verspilling van water geminimaliseerd en de opbrengst gemaximaliseerd. 

Het labyrint

De druppelaars in de driptape zijn voorzien van labyrinten. Het water stroomt door de labyrinten. Door het toepassen van labyrint geeft elke druppelaar evenveel water af. Doordat het water in de labyrinten wervelt wordt tevens voorkomen dat er vuil in de gaatjes van de druppelslang komt.

Voordelen driptape

Waterbesparing

Driptape minimaliseert aanzienlijk waterverspilling door gericht water te geven, aangezien het niet verwaait door de wind of deels verdampt door de warmte. Hierdoor beregen je zeer doeltreffend.

Energiebesparing

Het energieverbruik bij toepassing van driptape is veel lager dan bij beregenen met grote beregeningshaspels, die werken met hoge werkdruk. Driptape werkt op lage druk, waardoor de pomp minder vermogen nodig heeft en dus energie bespaart.

Minder Arbeid

Een ander groot voordeel is de verminderde arbeid die nodig is voor het beregenen. Bij een traditioneel beregeningssysteem moet na elke sproeibeurt het beregeningsysteem verplaatst worden, terwijl dit bij driptape niet nodig is. Dit bespaart niet alleen arbeid maar ook tijd, omdat je niet overdag en ’s nachts de beregeningshaspel hoeft te verplaatsen.

Kostenbesparend

Driptape is een dunwandige oprolbare slang die goedkoper is dan traditionele slangen. Omdat er vaak duizenden meters nodig zijn voor een weiland, bespaar je aanzienlijk op kosten.

Optimale groeiomstandigheden

Driptape zorgt voor een gelijkmatige verdeling van water over de akker, wat ideale omstandigheden creëert voor gezonde gewasgroei.

Bemesten

Bovendien kan bemesting geïntegreerd worden door voedingsstoffen aan het begin van de installatie toe te voegen, zodat ze rechtstreeks aan de wortels van de plant worden afgegeven. Dit bevordert de efficiëntie van bemesting, wat gunstig is voor de bodem en het drinkwater doordat er minder meststoffen in het grondwater terechtkomen.

Machinaal te leggen

Het is mogelijk om driptape machinaal te leggen.

Soorten gewassen

Driptape is o.a. geschikt voor de volgende gewassen

  • Aardappelen.
  • Mais.
  • Uien.

Benodigde driptape lengte

De afgifte en diameter van de slang en druppelafstand bepaalt de toe te passen slanglengte.

Driptape benodigdheden

Voor het aanleggen van driptape zijn bijpassende koppelingen nodig, samen met een aanvoerslang (hoofdslang) waar de driptape strengen op worden aangesloten. De hoofdslang is van ander materiaal en heeft een langere levensduur en hoeft niet na één of twee seizoenen vervangen te worden.

Maatwerk

Het samenstellen van een driptape druppelsysteem is maatwerk, waarmee onze beregeningsspecialisten je vrijblijvend van dienst kunnen zijn. Naast het bepalen van het optimale leidingsysteem met aftakkingen, kunnen ze ook adviseren over en leveren van de benodigde pomp (motorpomp of elektrische pomp).

Wat kost druppelbevloeiing

De prijs van driptape is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gewas, type driptape, lengte slang en koppelingen.

Jouw persoonlijke driptape aanbieding

Als je ingelogd bent zie je jouw persoonlijke aanbieding voor druppelbevloeiing. Als je nog geen account hebt maak deze hier dan aan voor je persoonlijke korting. Heb je grotere aantallen materialen nodig neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een aanbieding op maat.

Druppelbevloeiingssysteem kopen of meer informatie nodig?

De gewenste driptape kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de juiste driptape voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze productspecialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.