0
Bodemvochtigheidssensoren

Bodemvochtigheidssensoren

Voor een optimale groei van gewassen is het essentieel dat er op het juiste moment wordt beregend. Een bodemvochtigheidssensor meet de vochtigheid bij de wortels van de planten en geeft aan als de grond (te) droog of (te) nat is. Dit voorkomt onnodige bewatering, zorgt voor optimale beregening en groei van de gewassen en planten. Tevens bespaart het kostbaar water en energie.

Gardena

De bodemvochtigheidssensoren van Gardena worden gekoppeld aan een beregeningsbesturing. Als de grond vochtig genoeg is, wordt een ingestelde beregeningscyclus overgeslagen. Hierdoor wordt kostbaar water bespaard. Deze bodemvochtigheidssensoren worden voornamelijk gebruikt in gazons, bloembedden of plantenbakken.

Rain Bird

De sensor van Rain Bird wordt gekoppeld aan 24 Volt beregeningscomputers en is direct aan te sluiten op een magneetklep. Er is een by-pass mogelijkheid voor de gehele installatie waarbij 1 of 2 stations zijn uit te sluiten. Als het vochtgehalte van de bodem boven de ingestelde drempel is, onderbreekt de sensor de stroom naar de kleppen waardoor er niet wordt beregend. De sensor wordt met name toegepast in gazons en bloembedden.

Sensoterra

De bodemvochtigheidssensoren van Sensoterra staan op zichzelf. De sensoren werken via het LoRa netwerk van KPN en geven de gegevens door aan de app op de telefoon of computer. Tijdens het programmeren wordt via GPS de locatie van de sensoren automatisch opgeslagen. De sensoren zijn verkrijgbaar met een meetdiepte van 15 cm, 30 cm, 60 cm en 90 cm, geschikt voor verschillende gewassen. De sensoren worden voornamelijk voor professioneel of semi professioneel gebruik toegepast.
De sensoren geven een inzicht in het vochtpercentage in de grond. Als deze te laag is kan de beregeningsinstallatie zoals een sproeier, druppelslang of beregeningshaspel handmatig ingeschakeld worden.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.