0

Nevelaars

Toepassing

Nevelsproeiers worden toegepast bij beregening van kleinere oppervlakken zoals gazons en borders. Ze hebben over het algemeen een hogere waterafgifte en kleinere druppels dan turbine- en standaard sproeiers. Door de kleinere druppels hebben de sproeiers  een  ‘zachter’ sproeibeeld en zijn ze uitermate geschikt voor het beregenen van planten.

Sproeibereik

Er zijn nozzles beschikbaar met een rond sproeibeeld, waarvan de sproeihoek instelbaar is van 0 tot 360°. Tevens leveren wij nozzles met vaste sproeipatronen zoals: rechthoekig, zijvlak en hoog/laag.

Hoogte stijgbuis

De hoogte van de stijgbuis is afhankelijk van de hoogte van eventuele obstakels, zoals beplanting. De nozzle dient hierboven uit te steken om te voorkomen dat de sproeistralen belemmerd worden. Dit voor een perfecte beregening van het sproeigebied.

Sproeibeeld

Er zijn nozzles beschikbaar met een rond sproeibeeld van 0 tot 360°. Tevens zijn er nozzles te verkrijgen met vaste sproeipatronen, zoals rechthoekig, zijvlak en hoog/laag.

Roterende nozzles

Roterende nozzles gebruiken minder water dan nevelsproeiers doordat ze waterstralen spuiten i.p.v. nevelen, hierdoor zijn de druppels groter en minder windgevoelig. Roterende nozzles worden met name toegepast voor het beregenen van gazons.
Doordat de waterafgifte te vergelijken is met die van een turbinesproeier, kunnen roterende sproeiers en turbinesproeiers eventueel gelijktijdig sproeien.

Advies

Voor advies op maat kan contact opgenomen worden met één van onze beregeningsspecialisten, we hebben jarenlange expertise opgebouwd en delen onze kennis graag.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.