0
Schroefdraadafdichting

Schroefdraadafdichting

Er zijn verschillende materialen om schroefdraadafdichtingen water- en of gasdicht te maken. Het hiervoor toe te passen materiaal is afhankelijk van het medium wat door de leiding stroomt. Elk schroefdraadafdichtingsmateriaal heeft zijn specifieke kenmerken waarbij ook persoonlijke voorkeur van de monteur van invloed is.

Eerste stap in de keuze voor een schroefdraadafdichting is de toepassing.

Gas

Voor het veilig afdichten van schroefdraad in een gasleiding zijn er afdichtingsmiddelen van Griffon, Stokvis en Loctite:
  • Van Griffon is er de Kolmat Fibre Seal voor het afdichten van conische en metalen en kunststof schroefdraadverbindingen. De Griffon pijphennep voor het afdichten van metalen schroefdraadverbindingen en wordt gebruikt in combinatie met Kolmat Silpat fitterskit.
  • Stokvis heeft een ptfe tape voor het afdichten van pijpschroefdraadverbindingen tot 50 mm (2”).
  • Loctite 55 is een afdichtingskoord voor een snelle en betrouwbare afdichting van pijpen en fittingen van metaal en kunststof. Loctite 570 wordt gebruikt voor toepassingen waar latere demontage noodzakelijk kan zijn.

(drink)water

Van Griffon en Loctite zijn er diverse schroefdraadafdichtingsmiddelen:

Persluchtsystemen

Voor het afdichten van schroefdraadverbindingen in een persluchtsysteem heeft Wildkamp keuze uit producten van Griffon en Loctite:

CV installatie

Industriële leidingsystemen

Bij schroefafdichtingen in leidingsystemen of drainagesystemen in industrie en landbouw:
  • Loctite 5331 voor gebruik op schroefdraad verbindingen van kunststof en metaal voor koud en warm water. En Griffon Kolmat Easyfit is geschikt voor o.a. staal, messing en rvs.

Fijn schroefdraad

Loctite 542 wordt aanbevolen voor fijn draad tot ¾”, deze afdichting wordt gebruikt in hydraulische en pneumatische installaties en kleine fittingen in het algemeen.

Grof schroefdraad

Loctite 577 wordt aanbevolen voor alle voorkomende grove schroefdraden, voor snel werk bij lage temperaturen, bijvoorbeeld bij onderhoud in de buitenlucht.
Loctite 572 heeft een gemiddelde sterkte op metalen leidingen en verbindingen, geschikt voor draadmaten tot M80.

Stalen leidingen

Densoleen S10 is een koudverwerkbare pijpwikkelband ter bescherming van stalen leidingen en hulpstukken, zowel ondergronds als bovengronds.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.