0
Daktrim

Thermische isolatie

Isolatie is een belangrijk onderdeel bij dakbedekking, het zorgt ervoor dat in de winter warmte binnen blijft en in de zomer warmte buiten blijft. Goede isolatie zorgt voor energiebesparing, hoger wooncomfort en voorkomt bij de juiste toepassing condensvorming.

De IKO enertherm BM en ALU isolatieplaten worden beide gebruikt voor het isoleren van platte daken.
Met een mastiekhoek wordt de hoek naar de dakrand 45 graden, hierdoor vermindert de kans op beschadiging van de dakbedekking.

IKO enertherm BM

IKO enertherm BM isolatieplaten worden meestal toegepast bij epdm dakbedekking. Voordeel hierbij is dat de lijm met een roller aangebracht kan worden. Bij epdm dakbedekking dient de zijde met geperforeerd gecoat glasvlies naar boven te liggen. Bij toepassing van bitumen dakbedekking moet de zijde met zand- en talkvrij glasvlies naar boven liggen.

IKO enertherm ALU vlakke isolatieplaten

De IKO enertherm ALU is de meest toegepaste isolatieplaat. Dit vanwege de hogere isolatiewaarde en inzetbaarheid voor zowel epdm als bitumen dakbedekking. Bij toepassing van epdm dakbedekking moet de contactlijm opgespoten worden. Het verlijmen met een roller is geen optie, hierdoor zal aan de buitenzijde van de plaat blaasvorming optreden.

IKO enertherm ALU afschot isolatieplaten

Deze isolatieplaten zijn in basis hetzelfde als de vlakke platen met als enige verschil het feit dat ze schuin aflopen. Ze worden toegepast ter voorkoming van waterplassen.

Mastiekhoek, PIR bitumen

De PIR mastiekhoek met bitumen cachering wordt toegepast bij een traditionele randafwerking van 45 graden. De randafwerking is hier op aan te brengen met brandervlam (bitumen) of door verlijming (epdm).

Mastiekhoek, naakt steenwol

Deze steenwollen mastiekhoek wordt als alternatief van de PIR mastiekhoek bij voorkeur toegepast bij dakranden en opstanden met openstaande kieren. Door deze kieren is er brandgevaar in onderliggende constructie tijdens het aanbrengen van dakbedekking met brander.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.