0
Koelleiding systemen

Bänninger / Halcor koelleidingsystemen

Deze Halcor koelleidingen zijn in combinatie met de MaxiPro persfittingen van Bänninger geschikt voor het aansluiten van airconditioning en koelsystemen. Door het persfitting systeem ontstaat er een permanente verbinding en is lekkage niet meer mogelijk. Het voordeel van dit assortiment koelleiding systemen is dat het om een vlamvrije, snelle en eenvoudige installatie betreft waardoor tijd en geld wordt bespaard.

Geïsoleerde en ongeïsoleerde koelleidingen

De koelleidingen zijn verkrijgbaar met en zonder isolatie. De leidingen zijn geschikt voor toepassingen bij leidingsystemen voor airconditioning, koeling en ventilatie. Wanneer de leidingen in contact komen met warme lucht ontstaat er condens. Door voorgeïsoleerde koelleidingen te gebruiken zijn de leidingen warmte-isolerend en beperkt het de condensvorming.

Monteren

Voor het monteren van de koelleiding met de koppeling is het belangrijk dat de juiste maten met elkaar worden verbonden en dat de leiding op maat wordt gemaakt voor het persen. Kijk voor het verbinden of de uiteinden van de leidingen vrij zijn van krassen, stof en vuil. De koppelingen worden d.m.v. een perstang aangeperst.

Combineren

De koperen koelleidingen hebben uitstekende thermische prestaties, zijn corrosiebestendig, vervormbaar en kunnen de grote drukken en temperatuurverschillen in het systeem aan. De leidingen zijn eenvoudig met de perskoppelingen te combineren. Hierbij is het goed te vermelden dat de laagste werkdruk leidend is.

Toepassing

De perskoppelingen van Bänninger Maxipro zijn alleen geschikt voor gebruik in airconditioning en koelsystemen. Ze zijn niet geschikt voor medische gastoepassingen en drinkwatersystemen.

Koelleiding systeem kopen of meer informatie nodig?

Het gewenste koelleiding systeem kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat het beste systeem voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.