0
John Guest perslucht leidingsystemen

John Guest perslucht leidingsysteem

Het John Guest perslucht systeem is geschikt als leidingsystemen bij vloeistof- en persluchtinstallatie. De fittingen zijn dankzij de push-fit techniek eenvoudig te monteren en te demonteren, hierdoor kan je het systeem makkelijk wijzigen en uitbreiden. Voor het maken van een stevige en betrouwbare verbinding heb je geen speciaal gereedschap nodig. De John Guest fittingen kunnen gecombineerd worden met zachte metalen en kunststof buizen, hebben een optimale doorstroom en drukweerstand waardoor er minimaal drukverlies optreed en het een lager energieverbruik heeft.

Materiaal

Het John Guest perslucht assortiment maakt gebruik van kunststof/pom, messing en nbr.

Kunststof/pom

Kunststof is een licht en sterk materiaal met een breed temperatuurbereik, dit maakt het ideaal bij perslucht- en vloeistofsystemen. 

Nbr (nitril, o-ring)

De nbr o-ring zorgt voor de juiste afdichting, is slijtvast en heeft een breed temperatuurbereik. Nbr kan worden toegepast bij olie, vet, water, perslucht en levensmiddelen.

Messing

Messing is een legering van koper en zink wat een goede hardheid biedt, niet roest en een bacteriewerende eigenschap heeft. Het is eenvoudig te onderhouden en heeft een lange levensduur.

Push-fit systeem

Met de John Guest fittingen kan er dankzij het push-fit systeem een eenvoudige en snelle verbinding worden gemaakt tussen zachte metalen en kunststof buizen. Het systeem is zonder speciaal gereedschap te gebruiken en kan indien nodig worden gedemonteerd en opnieuw worden gebruikt. De fitting heeft een beveiliging en kan alleen van de buis worden gehaald door de gripring in te drukken en de buis uit de fitting te trekken.

Toepassingsgebied

Het John Guest perslucht assortiment kan worden toegepast bij:

  • Drinkbare vloeistoffen.
  • Pneumatiek.
  • Inerte gassen.
  • Vacuüm.
  • Persluchtinstallatie.

John Guest perslucht leidingsysteem kopen of meer informatie nodig?

De gewenste fittingen kunnen eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale perslucht systeem voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.