0
Dorot® elektroafsluiters

Dorot magneetafsluiters

Hoge kwaliteit kunststof membraan afsluiters voor beregening, druppelbevloeiing en agrarisch gebruik

De Dorot-75 is een 'normaal gesloten' (NC) kunststof membraanafsluiter met spoel. Deze 2-weg afsluiter wordt vooral toegepast bij beregening en druppelbevloeiing. De afsluiters zijn tevens bestendig tegen meststoffen en hebben een grote vrije doorlaat (dus een grote capaciteit en/of lage weerstand). De werking van het membraan minimaliseert de kans op waterslag en maakt een nauwkeurige regeling mogelijk, ook bij lage capaciteiten.

membraanafsluiter dwarsdoorsnedeWerking Dorot membraanafsluiters

Door het bekrachtigen van de spoel zal de spoelkern een doorgang naar de uitgaande kant van de afsluiter openen en wordt de stuurstroom afgelaten, waardoor de druk boven het membraan zal wegvallen. Het membraan zal door de waterdruk in de hoofdstroom geopend worden. Indien de spoel wordt gedeactiveerd, zal de druk boven het membraan gelijk aan de druk in de hoofdstroom worden waardoor het membraan zal sluiten. Uniek bij deze 2-weg afsluiter is de ingebouwde terugslagklep, welke de afsluiter zelfs gesloten houdt als de druk van de leiding gehaald wordt. Hinderlijk doorlaten bij opstarten wordt hiermee voorkomen. Standaard zijn de Dorot 2-weg afsluiters voorzien van een doorstroombegrenzer (throttle), een spoel en een handbediening. De Dorot-75 serie heeft inwendig BSPT-draad.

drukverliezenVoordelen en karakteristieken

  • De Dorot-75 serie elektroafsluiter kan in iedere positie worden gemonteerd (mits de spoel niet naar beneden gericht is)
  • Kunststof membraanafsluiter met grote vrije doorlaat, dus minder drukverlies
  • Afsluiting door vrij bewegend membraan
  • Standaard voorzien van doorstroombegrenzer (throttle) voor regelbare waterafgifte
  • Standaard voorzien van een elektrische spoel en een handbediening
  • Rechte aansluiting
  • Membraan minimaliseert de kans op waterslag
  • Corrosiebestendig
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.