0
Alle terugslagkleppen

Terugslagkleppen

Plaats een terugslagklep in jouw beregeningssysteem waardoor het water maar één richting op kan stromen. Hierdoor stroomt er geen vuil uit de persleiding naar de pomp en blijft de leiding gevuld. Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment terugslagkleppen, met o.a. verschillende types, plaatsing, drukklasse, medium en materiaal. Voor elke situatie de ideale terugslagklep.

Wat is een terugslagklep?

Een terugslagklep sluit of opent de toevoer in de leiding en zorgt er voor dat de vloeistof maar één kant op kan stromen. Wanneer de terugslagklep is voorzien van een veer, ook wel een veerbelaste terugslagklep genoemd, wordt de klep geopend bij voldoende waterdruk en sluit deze weer wanneer de druk afneemt. De veer zorgt voor extra kracht om de klep volledig af te sluiten.

Wat is het verschil tussen een terugslagklep en een keerklep?

Daar waar een terugslagklep wordt gebruikt in combinatie met een beregeningspomp bij beregening / tuinberegening wordt de keerklep toegepast in een waterleiding.

Wat is het verschil tussen een terugslagklep en een voetklep?

Een terugslagklep wordt niet in het medium geplaatst en een voetklep wel. Een voetklep wordt in de waterbron geplaatst.

Welke materialen worden er gebruikt?

Er worden verschillende soorten materialen gebruikt bij de filters, voetkleppen, zuigkorven en terugslagkleppen. Dit heeft te maken waar het product wordt toegepast en welke eigenschappen het daarvoor nodig heeft. Voorbeeld: een voetklep, wat tijdens gebruik in het water staat dient corrosiebestendig te zijn.

Waar wordt een terugslagklep geplaatst?

Bij het kiezen van de juiste terugslagklep, voetklep of zuigkorf dien je rekening te houden met het medium, aansluitmaat / leidingmaat, installatie positie, openings- en maximale druk.

Een terugslagklep wordt meestal aan de zuigzijde van de pomp gemonteerd, op een kleine uitzondering na, daar waar de klep in de persleiding wordt gemonteerd. Per terugslagklep wordt aangegeven of deze geschikt is voor montage aan de zuigzijde of perszijde. Zorg ervoor dat de terugslagklep juist gemonteerd wordt, verkeerde montage kan schade veroorzaken.

Wat kost een terugslagklep

De prijs van een terugslagklep is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit, drukklasse, materiaal, medium enz.

Jouw persoonlijke terugslagklep aanbieding

Als je ingelogd bent zie je jouw persoonlijke aanbieding voor de terugslagkleppen. Als je nog geen account hebt maak deze hier dan aan voor je persoonlijke korting. Heb je grotere aantallen materialen nodig neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een aanbieding op maat.

Terugslagklep kopen of meer informatie nodig?

De gewenste terugslagklep kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale terugslagklep voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze productspecialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.