0
Bonfix Alu-pers koppelingen voor waterleidingsystemen

Bonfix Alu-pers installatiesystemen voor water

Het Bonfix Alu-pers systeem wordt gebruikt voor het verbinden van meerlagenbuizen en appendages door middel van een persverbinding. Het Bonfix alu-pers systeem staat voor kwaliteit. De pershulzen zijn gemaakt van rvs 304, de body van de koppelingen is van hoogwaardig messing. Elke maat perskoppeling heeft een eigen kleurcodering d.m.v. een ring, zodat in één oogopslag de juiste koppeling gepakt kan worden. Door het gebruik van de controlevensters aan de onderkant van de ring is het plaatsen van de buis in de juiste positie eenvoudiger te controleren. Deze Alu-pers koppelingen en buizen van Bonfix zijn geschikt om te gebruiken voor (drink)water- en cv installaties met lage en hoge temperaturen van -20 °C tot +90 °C en hebben het Kiwa en KOMO keurmerk.

bonfix proefset


Voordelen van het Alu-pers systeem

  • Bonfix Alu-pers o-ringLeak Before Pressed functie, bij een niet geperste verbinding gaat de koppeling lekken tijdens de verplichte druktest. Dit is te zien bij de openingen van de gekleurde ring.
  • Epdm o-ringen liggen verdiept in de messing body en zijn voorzien van een teflon coating. Hierdoor blijven de o-ringen op hun plaats, beschadigen ze niet en verloopt de montage snel en soepel.

Bonfix Alu-pers systeembuizen

Bonfix Alu-pers systeembuizen bestaan uit 2 lagen Pe-X met daartussenin een aluminium laag. Hierdoor is de buis 100% zuurstofdicht en is er een minimale uitzetting van de buis. Deze buis is geschikt voor een maximale constante temperatuur van 70 °C, en een maximale werkdruk van 10 bar. Bonfix Alu-pers systeembuizen worden op rol geleverd en zijn in vrijwel elke gewenste bocht te buigen met behulp van een geschikte buigveer.

Bonfix Alu-pers koppelingen

Alu-pers koppelingen van Bonfix worden gebruikt voor het verbinden van meerlagenbuizen en appendages. Elke maat heeft zijn eigen kleurcodering zodat in één oogopslag de juiste koppeling gepakt kan worden:
  • 16 x 2 mm: rood
  • 20 x 2 mm: blauw
  • 26 x 3 mm: paars
  • 32 x 3 mm: bruin
De gekleurde ring is ontworpen om te voorkomen dat het aluminium van de Alu-pers buis in direct contact komt met het messing van de koppeling, wat elektrolytische corrosie voorkomt.
De ring heeft aan de onderzijde een controlevenster wat het eenvoudig maakt om te controleren of de insteekdiepte van de buis juist is.

Bonfix heeft voor deze koppelingen bewust gekozen voor een pershuls van rvs 304. Het voordeel hiervan is dat dit materiaal niet gevoelig is voor zuren en bijtende stoffen. De koppeling is daardoor minder kwetsbaar en dus duurzaam.

Perstang

Deze Bonfix Alu-pers koppelingen worden door middel van een perstang aangeperst. De verbinding mag maar 1 keer geperst worden. 
Voor het persen kan de Bonfix PRESS accu machine gebruikt worden in combinatie met de Alu-pers losse persbekken, of de Bonfix Alu-pers handperstangen.

Bonfix Alu-pers proefset

U bent installateur en altijd op zoek naar het beste materiaal tegen de scherpste prijs: Dan komt u bij Bonfix Alu-pers uit! Dit systeem is zo veelzijdig dat het met vrijwel alle typen meerlagenbuisgereedschap gedicht kan worden. Gereedschap wat u hoogstwaarschijnlijk al in uw bezit heeft! Het Bonfix Alu-pers systeem is te dichten met de volgende profielen: TH - H - U - B - F en CH

Wilt u het Bonfix Alu-pers systeem uitproberen? Dat kan! We sturen u een proefset met informatiefolder. In deze proefset zitten 3 fittingen en 4 stukjes buis (16 mm, 20 mm, 16 mm met mantel & 16 mm met isolatie). Vul het formulier in en u ontvangt binnen 3 werkdagen de proefset in huis of op de zaak!
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.