0

Bonfix messing soldeerkoppelingen voor waterleidingsystemen

Messing en roodkoperen soldeerfittingen van Bonfix kunt u gebruiken voor het maken van een gas- en waterdichte verbinding tussen koperen buizen, fittingen en appendages. Bonfix soldeerkoppelingen hebben een grote maatnauwkeurigheid en zijn vervaardigd uit hoogwaardig, eigen geproduceerd messing. Wildkamp levert deze soldeerkoppelingen in de diameters 12 t/m 54 mm, de gangbare maten hebben het Kiwa ATA en/of Gastec QA keurmerk. De koppelingen met een Kiwa ATA keurmerk zijn geschikt voor drinkwaterleidingen.

Roodkoperen soldeerkoppelingen

Als u koperen leidingen op een zichtbare plek heeft, kunt u kiezen voor roodkoperen soldeerkoppelingen om dezelfde koperen uitstraling te behouden. De afwerking is dan mooier, koperen soldeerfittingen zijn echter wel minder sterk dan messing soldeerfittingen.

Solderen

Als u de messing soldeerkoppeling aan de buis gaat solderen is het van belang dat de buis recht is afgezaagd. Wij adviseren u eventuele bramen te verwijderen, dit voorkomt een gehorige waterleiding en zorgt voor een degelijkere verbinding.

Soldeermiddelen

Vet en vuil verhinderen een waterdichte verbinding met de waterleiding koppeling. Voor het reinigen kunt u gebruik maken van reinigers en ontvetters. Voor het solderen van de koppeling heeft u soldeermiddel nodig.