0

Bonfix messing soldeerkoppelingen voor waterleidingsystemen

Messing en roodkoperen soldeerfittingen van Bonfix kunnen gebruikt worden voor het maken van een gas- en waterdichte verbinding tussen koperen buizen, fittingen en appendages. Bonfix soldeerkoppelingen hebben een grote maatnauwkeurigheid en zijn vervaardigd uit hoogwaardig, eigen geproduceerd messing. Wildkamp levert deze soldeerkoppelingen in de diameters 12 t/m 54 mm, de gangbare maten hebben het Kiwa ATA en/of Gastec QA keurmerk. De koppelingen met een Kiwa ATA keurmerk zijn geschikt voor drinkwaterleidingen.

Roodkoperen soldeerkoppelingen

Wanneer er koperen leidingen op een zichtbare plek geplaatst zijn, kan er gekozen worden voor roodkoperen soldeerkoppelingen om dezelfde koperen uitstraling te behouden. De afwerking is dan mooier, koperen soldeerfittingen zijn echter wel minder sterk dan messing soldeerfittingen.

Solderen

Wanneer de messing soldeerkoppeling aan de buis gesoldeerd moet worden is het van belang dat de buis recht is afgezaagd. Wij adviseren eventuele bramen te verwijderen, dit voorkomt een gehorige waterleiding en zorgt voor een degelijkere verbinding.

Soldeermiddelen

Vet en vuil verhinderen een waterdichte verbinding met de waterleiding koppeling. Voor het reinigen kan gebruik gemaakt worden van reinigers en ontvetters. Voor het solderen van de koppeling is er soldeermiddel nodig.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.