0
Bonfix vernikkelde & vertinde messing knelkoppelingen

Bonfix vernikkelde & vertinde messing knelkoppelingen

Met de vertinde messing knelkoppelingen van Bonfix kan eenvoudig en snel een verbinding gemaakt worden tussen waterleidingbuizen zonder te lassen of solderen. Messing knelkoppelingen kunnen o.a. gebruikt worden in drinkwater- en gasleidingsystemen en verwarmingsinstallaties.
knelfitting onderdelen

Onderdelen

Een knelkoppeling bestaat uit een huis, knelring en een wartelmoer. De knelring zit geklemd tussen de twee boringen van de knelmoer en het huis. Door de knelmoer aan te draaien zal de ring het eerst aan de kant van het huis vervormen, omdat daar de hoek van het huis kleiner is dan die van de moer. Door verder aan te draaien zal ook de andere kant van de ring in de moer worden geklemd. Hierdoor zorgt de hoge druk op de ring voor een hermetische afsluiting.
Een knelkoppeling bestaat uit een huis (1), knelring (2) en een wartelmoer (3). De knelring zit geklemd tussen de twee boringen van de knelmoer en het huis. Door de knelmoer aan te draaien zal de ring het eerst aan de kant van het huis vervormen, omdat daar de hoek van het huis kleiner is dan die van de moer. Door verder aan te draaien zal ook de andere kant van de ring in de moer worden geklemd. Hierdoor zorgt de hoge druk op de ring voor een hermetische afsluiting.

Steunbus

Bij het gebruik van zacht roodkoperen buis raden wij aan om een steunbus te gebruiken om te voorkomen dat de buis afgeknepen wordt.

Monteren

knelkoppeling monteren knelkoppeling monteren Om een gehorige leiding te voorkomen maakt u de buis braamvrij. U schuift daarna de buis in de koppeling waarna u de moer aandraait. De binnenring gaat dan knellen en "snijdt" in de buis waardoor een stevige verbinding ontstaat. Pas op dat u de moer niet te strak aandraait, anders is er kans op lekkage.

Voordelen van Bonfix knelkoppelingen:

  • licht draaiende wartelmoer met zoekrand;
  • toepasbaar op zowel metalen als kunststof buizen;
  • geschikt voor water, gas, lucht, stoom en verwarming;
  • makkelijk en snel te monteren met standaard gereedschap;
  • extra montagegemak dankzij de teflon toevoeging op de draden tijdens moer-assemblage.

Keurmerk

Deze knelkoppelingen hebben een Kiwa ATA en Gastec QA keurmerk. Hierdoor zijn deze messing koppelingen geschikt voor (drink-) waterleidingsystemen en gasleidingsystemen. Voor Gastec QA geldt een maximale druk van 0,2 bar en voor het Kiwa ATA keurmerk betekent dit dat de maximale temperatuur 90°C mag zijn bij een druk van maximaal 10 bar.

Hermontage (niet voor gas)

Bonfix knelkoppelingen kunt u hergebruiken. U verwijdert de knelring door deze schuin in te zagen. De ring kunt u daarna met een schroevendraaier openbreken door deze in de sleuf te plaatsen en een draaiende beweging te maken. U kunt ook met een waterpomptang de ring verwijderen: plaats de bek over de ring en knijp voorzichtig in de knelring terwijl u de tang ronddraait. U kunt nu de ring van de buis schuiven.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.