0
Koperen buizen

Koperen buizen voor waterleidingsystemen

Roodkoperen buizen kunnen gebruikt worden voor het aanleggen of repareren van waterleidingsystemen. Door het Kiwa keurmerk zijn deze buizen prima te gebruiken voor drinkwaterleidingsystemen, maar ook voor cv-installaties en sanitair.

Roodkoperen buizen

Roodkoperen buizen worden geleverd als rechte buizen en worden vaak 'in zicht' geplaatst.

Zacht roodkoperen buizen

Als de zacht roodkoperen buizen worden toegepast i.c.m. een knelkoppeling dient een steunhuls gebruikt te worden. De steunhuls wordt in de buis geplaatst en zorgt er voor dat de buis bij het knellen niet te ver aangedrukt wordt. Dit kan namelijk tot gevolg hebben dat de verbinding niet dicht is, de steunhuls geeft extra versteviging om dit te voorkomen. Zachte roodkoperen buizen worden op rol verkocht.

Roodkoperen buizen met mantel

Roodkoperen buizen met mantel worden ook op rol geleverd. Ze worden toegepast als de waterleiding bescherming nodig heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval als de leiding in de muur geplaatst wordt.

Fittingen en koppelingen

Voor het koppelen van koperen buizen kan gebruik gemaakt worden van koppelingen en fittingen. Deze zijn te onderscheiden in messing knelkoppelingen, messing soldeerfittingen, verzinkte klemkoppelingen en vertinde knelkoppelingen.

Installeren

Zacht roodkoperen buizen zijn zo zacht, dat ze eenvoudig met de hand te buigen zijn. Dit is niet het geval bij de roodkoperen buizen. Voor het installeren van een koperen waterleiding is gereedschap nodig, bij het installeren met soldeerfittingen zijn er ook soldeermiddelen nodig. Bevestigen van de koperen leidingen gebeurt met speciale bevestigingsmiddelen.

Keurmerken

Naast het Kiwa keurmerk zijn de buizen ook voorzien van het Gastec QA keurmerk, en daardoor te gebruiken voor zowel gas- als drinkwaterinstallaties.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.