0
Isiflo Sprint koppelingen voor water, Kiwa

Isiflo Sprint koppelingen voor water, Kiwa

Met deze Isiflo Sprint koppelingen kan je eenvoudig en snel een leidingsysteem voor water monteren en demonteren. De Isiflo koppelingen zijn gebruiksvriendelijk, licht in gewicht en zijn te combineren met een pe of pex buis. Voor het Sprint systeem heb je dan ook geen speciaal gereedschap nodig, dit maakt het ideaal voor de doe-het-zelver én voor de professional.

Voor welke leidingen zijn de koppelingen geschikt?

De Isiflo Sprint koppelingen hebben een blauwe rand waarmee wordt aangegeven dat de koppelingen geschikt zijn voor waterleidingen.

Keurmerk

De Isiflo Sprint pe koppelingen hebben het Kiwa en het DVGW keurmerk, dit maakt het geschikt voor drinkwater.

Welke tyleenslang mag ik gebruiken?

De tyleen Isiflo koppelingen zijn geschikt om met een tyleenslang, oftewel ldpe en hdpe slang te monteren. Maar kan ook worden gebruikt in combinatie met een pex buis. Welke tyleenslang je kiest hangt af van de eisen per toepassing.

Ldpe slang

De kunststof ldpe slang, wat staat voor lage dichtheid polyethyleen, de tyleenslang is gemaakt van een flexibel materiaal wat ideaal te gebruiken is bij lage druk.
Meer informatie over ldpe slangen

Hdpe slang

Een hdpe buis staat voor hoge dichtheid polyethyleen, de tyleenslang is gemaakt van een hard materiaal waardoor het een hogere stijfheid heeft, beter bestand is tegen vervorming en ideaal te gebruiken is bij hogere druk.
Meer informatie over hdpe slangen

Pex buis

De pex buis, wat staat voor cross-linked polyethyleen is flexibel en heeft een breed temperatuurbereik. De pex buis is veelzijdig, gebruiksvriendelijk en heeft een breed toepassingsgebied.

Het monteren en demonteren van Isiflo Sprint

Het Isiflo Sprint systeem is eenvoudig in gebruik, je heb geen speciaal gereedschap nodig om een waterdichte en lekvrije verbinding te maken dankzij het push-fit insteeksysteem.

Om de koppeling te monteren dien je de buis op lengte te maken en de uiteinden te ontbramen, schuif vervolgens de buis in de koppeling. Wanneer het leidingsysteem moet worden gedemonteerd, kan dit door de blauw gekleurde rand eraf te draaien. De koppeling is opnieuw te gebruiken indien er geen zichtbare beschadigingen zijn, dit is alleen mogelijk door de blauwe rand en de ring te vervangen.

Isiflo Sprint koppeling monteren


Isiflo Sprint koppelingen voor waterleidingen kopen bij Wildkamp

De gewenste koppeling kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale koppeling voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.