0
Tyleen waterleidingen

Tyleenslangen

Tyleenslangen worden toegepast als waterleiding om tuinbouw, industrie, drink- en afvalwatersystemen, recreatie en sportvoorzieningen. Tyleenslangen, ook wel pe buizen genoemd, zijn flexibel, waterafstotend, isolerend en slagvast.

Soorten tyleenslangen

Wildkamp heeft 3 soorten tyleenslangen in het assortiment, namelijk zpe, ldpe en hdpe slangen.

Zpe buis (zacht polyetheen)

Zpe buis kan worden toegepast bij drinkwaterleidingen, maar is ook geschikt voor bijvoorbeeld beregening en waterafvoer. Deze drukbuis is flexibeler en soepeler dan hdpe buis en daardoor makkelijker in bochten te leggen. Zpe buis is leverbaar in de kleinere diameters 16 t/m 63 mm. De maximale werkdruk van zpe buis is 6,3 bar. Deze buis is Kiwa gekeurd en herkenbaar aan een blauwe streep.
Bekijk alle zpe tyleenslangen

Ldpe buis (low density polyetheen)

Ldpe buis is geschikt voor o.a. tuinbodemverwarming, druppelbevloeiingshoofdleiding, beregening, irrigatiesystemen of andere transportleidingen. Doordat deze buis geen keurmerk heeft is deze niet geschikt als drinkwaterleiding. Deze pe buis wordt ook gebruikt als beschermingsbuis voor kabels of pvc leidingen. De buis is zwart en heeft geen streep. Doordat deze tyleen drukbuis geproduceerd wordt bij hoge druk is de buis flexibeler en soepeler dan hdpe buis. Ldpe buis is leverbaar in verschillende diameters met verschillende maximale druk.
Bekijk alle ldpe tyleenslangen

Hdpe buis (high density polyetheen)

Hdpe buis wordt gebruikt in (drink)waterleidingsystemen, maar ook in tuinbouw, landbouw en fruitteelt. Denk daarbij aan nachtvorstbestrijding, watervoorziening van dieren en gestuurde boringen. Dit is een zeer sterke buis die, doordat het geproduceerd is met lage druk, stugger dan ldpe buis. Hdpe is voordeliger in aanschaf dan zpe of ldpe buizen maar kan, doordat deze stugger is, afhankelijk van de situatie kostbaarder zijn in aanleg. De maximale werkdruk van de hdpe buis ligt tussen de 8 en 16 bar.

Deze buis is voorzien van een Kiwa of KOMO keurmerk
  • Kiwa gekeurd: Herkenbaar aan een blauwe streep. Deze drukbuis is geschikt voor drinkwater, maar ook voor bijvoorbeeld vijveraanleg, beregening en waterafvoer.
  • KOMO gekeurd: Herkenbaar aan de bruine streep. Deze drukbuis is geschikt voor toepassingen in de infrastructuur en bouwsector, en kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld persrioolleidingen en afvalwatersystemen.
Bekijk alle hdpe tyleenslangen

Tyleenslang voor beregening

Tyleenslangen zijn zeer geschikt voor beregening. De buis is flexibel en soepel en kan makkelijk in bochten worden gelegd.
Bekijk alle tyleenslangen voor beregening

Tyleenslang voor drinkwater

Om een tyleenslang te gebruiken voor drinkwater moet deze zijn voorzien van een Kiwa keurmerk. Tyleenslangen met een Kiwa keurmerk zijn te herkennen aan een blauwe streep.
Bekijk alle tyleenslangen voor drinkwater

Vorstbestendige tyleenslangen

Een tyleenslang is vorstbestendig. Het water in de slang kan wel bevriezen, maar dit tast de slang niet aan. Als het water in de tyleenslang na de vorst weer ontdooid is, werkt de slang weer naar behoren.

Specifieke maten van tyleenslangen

Een tyleenslang is beschikbaar is verschillende diameters en lengtes.

Diameter tyleenslangen

Tyleenslangen zijn leverbaar in verschillende diameters. De juiste diameter is afhankelijk van de toepassing.

Beschikbare diameters

Lengte tyleenslangen

Tyleenslangen zijn leverbaar in verschillende lengtes. Zo levert Wildkamp de slangen op rol of per lengte.

Meest voorkomende lengtes op rol

Voordelen tyleenslangen

  • Zeer sterk.
  • Duurzaam.
  • Goede chemische bestendigheid.
  • Zeer goed lasbaar, tot 100% trekvaste en waterdichte verbindingen.
  • UV-resistent.
  • Vorstbestendig, en daarom onder en bovengronds toepasbaar.
  • Recyclebaar, dus beter voor het milieu.

Tip

Als je tyleenslang in de grond gaat plaatsen is het verstandig om een waarschuwingsband tussen de slang en het maaiveld te leggen. Bij eventuele graafwerkzaamheden kan zo schade voorkomen worden doordat herkenbaar is dat er een leiding ligt.

Tyleenslang kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment aan tyleenslangen, voor elke situatie de juiste slang. Koop de gewenste tyleenslang en eventuele benodigdheden in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste tyleenslang?

We helpen je graag! Wil je er zeker van zijn dat je met de juiste tyleenslang aan de slag gaat? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten of kom langs in één van onze filialen voor het beste advies.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.