0
Uponor installatiesystemen voor water

Uponor installatiesystemen voor water

Met het Uponor waterleidingsysteem kan een complete en professionele installatie gemaakt worden voor drinkwater, sanitair en verwarming. Dit systeem voldoet aan de erkende en meest voorkomende keurmerken zoals KOMO en Kiwa keur. De grote range aan diameters buis, in combinatie met de vele soorten koppelingen, zorgt ervoor dat er eenvoudig een systeem naar wens gemaakt kan worden!

Uponor leidingsysteem

Het Uponor systeem bestaat uit leidingen en koppelingen waarmee een complete en professionele installatie gemaakt kan worden. Het leidingsysteem voldoet aan de erkende en meest voorkomende keurmerken, zoals KOMO-CV en KIWA-keur.

Uponor MLC meerlagenbuis

De leidingsystemen van Uponor worden vooral toegepast in de woningbouw en utiliteitsbouw voor drinkwatervoorziening, koelen en verwarmen (vloerverwarming). Uponor MLC meerlagenleidingen zijn eenvoudig te verwerken, zijn leverbaar op rol en als rechte buizen, en zijn geschikt voor de inbouw in wanden, vloeren, plafonds en beton. De meerlagenbuis bestaat uit 5 lagen:
Uponor MLC meerlagenbuis

Uponor koppelingen

De buis is eenvoudig te verbinden met appendages door middel van koppelingen. Uponor biedt meerdere types koppelingen aan.

RTMRTM koppeling

Uponor RTM bevat een groot assortiment insteekkoppelingen voor Uponor leidingen. Voor dit type koppelingen is geen persgereedschap nodig. Je steekt de leiding in de koppeling totdat je een klik hoort, waarna de verbinding waterdicht is.


Uponor S-Press koppelingS-Press perskoppelingen

S-Press koppelingen worden d.m.v. een perstang aangeperst. Dit is een techniek wat al vele jaren zeer succesvol wordt toegepast. Elke persaansluiting is voorzien van een gekleurde aanslagring. Door deze aanslagring is het eenvoudig te zien waar je de perstang moet plaatsen. Na het persen valt deze ring van de koppeling, waardoor je duidelijk ziet dat de koppeling aangeperst is.


RSRS koppeling

Uponor RS is een uniek systeem met grote diameters van 63 – 110 mm. RS koppelingen zijn zeer geschikt voor verdeel-, stijg- en transportleidingen voor drinkwater- en verwarmen/koelen, en wordt vooral gebruikt in de industrie en utiliteitsbouw. Alle noodzakelijke persverbindingen zijn eenvoudig en veilig op de werkbank te maken, daarna kun je de verbindingen ter plekke in elkaar steken zonder gereedschap.


S-Press PlusS-Press Plus

Uponor S-Press Plus koppelingen zijn nieuw ontworpen koppelingen met een bijzondere corrosiebestendigheid en een hoge belastbaarheid. Dit koppelingensysteem is de optimale oplossing voor het maken van permanent dichte leidingverbindingen. Het bevat alle benodigde koppelingen voor drinkwaterinstallaties en verwarmings- en koeltoepassingen. Groot voordeel is dat deze koppelingen te verwerken zijn met de bestaande Uponor meerlagenleidingen (buizen) en gereedschappen.

Het monteren van S-Press Plus koppelingen is zeer eenvoudig in drie stappen te doen zonder ontbramen of kalibreren: snijden - insteken - persen. Dankzij de aanslagringen is het bijna onmogelijk om met de persbekken in een verkeerde positie te persen. Met de kleurcodering op de folie is de juiste afmeting eenvoudig te vinden. De folie is ook uitgerust met een QR-code waarmee je, na het scannen van deze code, toegang krijgt tot veel technische informatie. Deze folie kan na het persen eenvoudig worden verwijderd om zo een dubbele perscontrole te bieden naast de 'ongeperst niet dicht' functie.

De Uponor S-Press Plus koppelingen hebben een koppelingsbody van ontzinkingsbestendig messing óf ppsu, en een pershuls van rvs. De pershuls beschermt de afdichtingsring tegen beschadiging en biedt een hoge trek- en buigsterkte van de gemaakte persverbinding. Beide koppelingen zijn onder dezelfde condities getest en gecertificeerd met het Kiwa keurmerk. De persoonlijke voorkeur van een installateur voor 1 van beide is daarom meestal de beweegreden voor het toepassen van een bepaald systeem.

Voor drinkwater geldt een bedrijfstemperatuur van 0 tot 70 °C bij een maximale continue bedrijfsdruk van 10 bar.

Uponor leidingen en koppelingen kopen of meer informatie nodig?

Het gewenste leidingsysteem kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale waterleidingsysteem voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.