0
Zaklampen

LED zaklampen & hoofdlampen

Een zaklamp of hoofdlamp is een draagbare lichtbron die op een accu of batterijen werkt.
Belangrijk aandachtspunt is de hoeveelheid licht dat de lamp geeft, dit wordt uitgedrukt in lumen. Hoe meer lumen, hoe meer licht. Een LED zaklamp of hoofdlamp is zeer energiezuinig.
Op zoek naar een geschikte zaklamp of hoofdlamp? Bij Wildkamp vind je lampen voor professioneel, thuis of buiten gebruik.

Voordelen van een hoofdlamp zijn dat de lichtbundel in dezelfde richting wijst als het hoofd, en de handen vrij zijn. Dit is bijvoorbeeld handig bij montagewerkzaamheden, hardlopen enz.

Beschermingsklasse van de zaklamp of hoofdlamp

De meeste lampen zijn voorzien van een beschermingsklasse. De beschermingsklasse geeft o.a. aan hoe waterdicht een zaklamp of hoofdlamp is. IPX3 geeft aan dat de lamp spatwaterdicht is, IPX4 is plensdicht en IPX8 geeft aan dat de lamp onder water bruikbaar blijft.

Losse batterijen of een oplaadbare lamp?

Wanneer je regelmatig een zaklamp of hoofdlamp gebruikt is het verstandig om te kiezen voor een oplaadbare lamp. Dit kan door middel van losse oplaadbare batterijen, of een accu die in de lamp kan worden opgeladen. Het voordeel van batterijen is dat je overal en direct kunt wisselen en niet afhankelijk bent van een oplader.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.